tisdag 16 januari

Publicerad 5 augusti 2016 - 10:14

Vildsvin i strategisk matkasse

Viltet får allt större betydelse som livsmedel även utanför jägarkretsar. I livsmedelsjätten Axfoods tänkta matkasse för 2030 finns både viltfärs och vildsvinsskinka.

Axfoods matkasse 2030 är ett inlägg i diskussionen om den nationella livsmedelsstrategi som regeringen ska komma med förslag på till hösten.
Åsa Domeij, som är hållbarhetschef på Axfood, skriver på företagets hemsida om hur Matkassen 2030 visar hur de tror att innehållet i vår matkasse kommer att förändras på 15 år. 
Det handlar om att svensken äter mer vegetariskt, men i den möjliga matkassen ryms vid sidan om ekologisk pasta, närodlad grönkål och svenska äpplen också färs på svenskt viltkött och lufttorkad delikatesskinka på svenskt vildsvin.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

    Drömjakt
    Här finns någonstans att jaga
    För inloggade!
    Bygg ditt eget jakttorn
    Viltvård
    Så stödutfodrar du rådjur
    Opinion
    Landets hetaste jaktdebatt
    Quiz
    Känner du igen hundarna?
    Jägarnas annonstorg
    Hundar, prylar och jaktmark
    Byggtips!
    Så bygger du en hundgård
    Provläs Svensk Jakt
    Bläddra i senaste numret

    Mest läst

      Mina artiklar

      För att ta del av dina artiklar behöver du ett medlemskap med tidning hos Svenska Jägareförbundet

      Heta ämnen på Svenskjakt.se