Älgkalvlever kan ersättas med dovkalvslever. Foto: Lena Runer

Älgkalvlever Anglais

800 g lever från älg- eller dovkalv, i 1 cm skivor200 g bacon, skivat4 msk kaprismjöl, till paneringsmör, till stekning  sky, från pannan  salt och vitpeppar  2 dl vatten1 tsk soja    Stek baconskivor och låt dem rinna av på

Foto Lena Runer

19 december 2013

Nyårets vildaste middag

Hummersoppa, oxfilé och pannacotta i all ära. Men varfö…

Foto: Lena Runer

2 december 2013

Vildsvinsskinkan blir aldrig tam

Tillhör du den lilla skara som fortfarande tror att vil…

Foto: Lena Runer

28 oktober 2013

Fyra alternativ till potatis

Den gamla vanliga potatisgratängen eller den råstekta p…

Foto: Lena Runer

8 oktober 2013

Mattermos med älggryta och rotfrukter

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med …

Foto: Lena Runer

8 oktober 2013

Caesarwrap med vildsvinsrygg

En variant på bra mat att äta till lunch i skogen. Med …

Foto: Lena Runer

12 augusti 2013

Sidfläskrulle i ugn med valnötter

Fettet från bra kött har förmågan att lyfta smaken, det…

Foto: Lena Runer

28 juni 2013

Enkelt vardagsvilt

Förvandla vardagens enkla rätter till något lite mer. S…

Foto: Lena Runer

28 juni 2013

Vildsvinsfilé med ­gnocchi och grädde

400 g gnocchi300 g vildsvinsfilé 3 msk smör 4 dl grädde…

28 maj 2013

Marinerad älgstek

1 – 1 1/2 kg kött Marinad:1 vitlöksklyfta1/2 msk …

28 maj 2013

Älgstek med smak av Spanien

1 1/2 kg innan- eller ytterlår2 gula lökar2 vitlöksklyf…

28 maj 2013

Älgkalvbiff

Älgkalvbiff med rotfrukter och svartvinbärssirap 4 port…

28 maj 2013

Älgroulader

4 portioner 500 g putsat kött av bog i tunna skivor150 …

28 maj 2013

Pepparrotskött på älgbog

6 portioner 1 kg älgkött från bog eller högrev2 l vatte…

28 maj 2013

Kokt rimmad älgbringa

Kokt rimmad älgbringa med rotmos 6–8 port 1,5 kg urbena…

28 maj 2013

Älgköttsoppa med klimp

4 portioner 400 g älgkött1 gul lök1/2 purjolök1 morot1 …

28 maj 2013

Älgbiff med svampragu

Älgbiff med svampragu och gräddkokta rödbetor 4 persone…

28 maj 2013

Filé wellington av älg

4 personer 800 g älgfilésalt och peppar300 g champinjon…

Foto: Lena Runer

28 maj 2013

Sätt smak på grillsäsongen

Gör egna kryddblandningar, marinader och sallader till …

24 maj 2013

Vildsvinspiccata

Vildsvinspiccata med shiitake, tomatsås och pilaffris 4…

Mest läst