Lyckade skyddsjakter på varg, en riktig drömbock och älgjägare inför domstol – här är veckans nyheter

Här har vi samlat några av veckans nyheter som publicerats på Svenskjakt.se. Klicka på respektive blålänk för att ta dig vidare till hela texten.

Både i Skåne och Stockholms län har skyddsjägare denna vecka haft framgång. Två vargar har skjutits. Förhoppningen är att den fårdräpande vargen i Norrtälje och den norska vargen i Söderåsreviret som ligger bakom en stor mängd angrepp det senaste året, nu har fällts.

En försvarsanläggning i Göteborg får inte skyddsjaga gäss på sitt område. I ansökan tryckte försvaret på att hinderbanan blir kontaminerad av fågelbajs vilket potentiellt kan göra soldaterna sjuka.

Christian Johansson från Broaryd kommer minnas turen till sin fritidsbostad i Ånge i höstas. I snögloppet fällde han nämligen Sveriges tredje största bock någonsin. Inte ens två poäng skiljde Christians bock från den berömda Widtsköflebocken.

I en debattartikel pekar skribenten och jägaren Cai Inge Holm på hur illa en trafikeftersöksjägare drabbades och konstaterar att Polisen har en del övrigt att önska när det gäller kompentens inom jakt och eftersök.

I Jämtland har tre jägare dömts för att ha skjutit och tagit hand om en ren i samband med älgjakt. I domen beskrivs hur jägarna drack alkohol och körde bil med renen liggandes i bagaget när polisen stannade dem.

Än har länsstyrelserna i mellersta och södra rovdjursförvaltningsområdet inte kommit överens om nya miniminivåer. De har bara dagar kvar att presentera sina förslag. Kommer de inte överens kan det bli negativa konsekvenser för licensjakten.

Om en dryg månad är det dags för Jägareförbundet att hålla sin årsstämma. Tre personer försvinner från styrelsen och därmed finns förslag på tre nya kandidater. En av dem har personligen drabbats av vargens härjningar och blev av med 23 får under ett angrepp.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev