Jägareförbundet anser inte att vapenutredningen har nått sitt mål som var att förenkla för legala vapenägare.

Jägareförbundet anser inte att vapenutredningen har nått sitt mål som var att förenkla för legala vapenägare. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet om vapenutredningen: ”Lyssnat för mycket på Polismyndigheten”

Vapenutredningen når inte målet att göra det enklare att vara legal vapenägare. Det anser Svenska Jägareförbundet. ”Tyvärr har man därför inte fullgjort uppdraget med att ”skapa ett regelverk som inte i onödan försvårar för legala vapenägare”, säger tf generalsekreterare Åke Granström till förbundets hemsida.

Jägare och sportskyttar har inte fått vara med i utredningens expertgrupp, som i stället endast bestått av myndigheter. Det här märks tydligt, anser Jägareförbundet.

– Vi tycker utredningen innehåller bra förslag samtidigt som en del är dåliga. Det är övertydligt att utredaren lyssnat för mycket på framför allt Polismyndigheten, säger Åke Granström.

Åke Granström Foto: Martin Källberg

– Vi hoppas verkligen att regeringen lyssnar på den samlade jakt- och skytterörelsen och infriar sina tidigare löften och ambitioner. Med ganska enkla grepp kan man sannolikt ta bort mycket av den överadministration som nu föreslås, fortsätter Åke Granström till Jägareförbundets hemsida.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev