Vargen som dödade två hästar norr om Stockholm nyligen är nu död. Foto: Grisha Bruev / Mostphotos

Ponnydräpande varg har skjutits

Vargen som bland annat dödade två minishetlandponnys utanför Norrtälje är död. Den fälldes under torsdagskvällen efter att ett nytt dödligt angrepp upptäckts.

Texten uppdaterad: 10:36. Jägare har efter beslut av länsstyrelsen i Stockholms län bedrivit skyddsjakt på den varg som här om veckan dödade två minishetlandsponnys i Norrtälje kommun, norr om Stockholm.

Under torsdagen fick länsstyrelsen rapport om att nya angrepp skett inom skyddsjaktområdet. Fem får hade rivits och dödats av varg. Ett får saknas.

Skyddsjägare kunde under eftermiddagen påbörja skyddsjakten i anslutning till de döda fåren och senare på kvällen fälldes en hanvarg.

– Jag vet faktiskt inte så mycket mer. Men den fälldes tydligen inte alls långt från platsen där ponnyhästarna dödades, cirka fem kilometer, och i direkt anslutning till hagen där fåren dödades, säger Sara Sundin, vilthandläggare på länsstyrelsen.

Besiktning av vargen pågår nu på fredagsmorgonen. Vargen kommer att skickas till SVA för vidare undersökning. Skyddsjakten är därmed avslutad.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev