Britt-Marie Nordquist väljer att avgå ur Jägareförbundets styrelse med bara en vecka kvar till nästa årsstämma. Foto: Martin Källberg & Lars-Henrik Andersson

Styrelseledamot avgår med omedelbar verkan

Premium

Britt-Marie Nordquist lämnar Svenska Jägareförbundets styrelse med omedelbar verkan. Hon tycker att de interna stridigheterna har gått överstyr och att människor behandlats ovärdigt.

Det är en turbulent tid inom Svenska Jägareförbundet, med strid om ordförandeposten efter avgående Torbjörn Larsson och strid om styrelseplatser. De interna stridigheterna pågår för fullt och nästa helg avgörs det på årsstämman vilka som tar plats i förbundsstyrelsen och vem som blir ordförande.

 

Sista mötet

På morgonen i samband med förbundsstyrelsens möte meddelade Britt-Marie Nordquist att hon avgår. Hon är i tur att avgå ur förbundsstyrelsen och är inte föreslagen till omval av valberedningen. Det här var hennes sista styrelsemöte. Men redan före själva mötet, som hölls digitalt, meddelande hon att hon slutar.

– Jag måste kunna se mig i spegeln. Det kanske är sent att göra så här, men det är ett beslut som jag har funderat över länge.

 

Har fått nog

Britt Marie Nordquist berättar att hon nu fått nog:

– Det ovärdiga sätt, på vilket människor hängs ut och ställs mot varandra i en aldrig sinande ström, är inget jag kan stå bakom. Vårt valspråk om öppenhet, respekt och ansvar har mist sitt värde.

Hon berättar att Svenska Jägareförbundet har varit en stor del av hennes liv alltsedan hon som 18-åring värvades av sin far.

 

Stolt medlem

– Han var en av många stolta medlemmar. Jag har varit en del av Jägareförbundet under 47 år, de första 46 åren kan jag se tillbaka på med värme. Tyvärr har det senaste året övergått i en skamlig hantering av människor och de senaste dygnens innehåll gör att jag lämnar min styrelseplats omedelbart, trots att det bara är ett fåtal dagar kvar till årsstämman, säger Britt-Marie Nordquist.

 

Dömer ingen

Hon säger att hon inte vill döma någon för den situation Jägareförbundet hamnat i.

Britt Marie Nordquist tycker att det är allvarligt att Jägareförbundet är splittrat internt samtidigt som det sker stora förändringar inom jakten och Jägareförbundets område – allmänna uppdraget, jakttiderna, fjälljakten med mera.

– De som vill Jägareförbundet och jakten illa kan bara luta sig tillbaka och se på, de behöver inte göra särskilt mycket.

 

Gott läkkött

Hon hoppas och tror att Svenska Jägareförbundet är en organisation med gott läkkött och att förbundet så småningom landar i något gott.

– Men just nu far vi alla illa. Jag beklagar detta djupt, säger Britt-Marie Nordquist.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev