Publicerad 27 maj 2021 - 14:03

Skånske Jonas Paulsson nomineras av elva länsföreningar till posten som ordförande i Svenska Jägareförbundet. Foto: Marie Gadolin

Turbulens in i det sista när Jägareförbundet väljer ny ordförande

Premium

Den som trodde att ordförandestriden i Jägareförbundet var avgjord, bedrog sig. Elva länsföreningar nominerar nu Jonas Paulsson som motkandidat till valberedningens senaste förslag, Henry Sténson. Jägareförbundet väljer ny ordförande på sin årsstämma om en dryg vecka.

Nästa helg, 5–6 juni, håller Svenska Jägareförbundet sin digitala årsstämma, med bas på Öster Malma. Turerna inför stämman har varit många och striden het om vem som ska bli ordförande i förbundet efter avgående Torbjörn Larsson.

När valberedningens förslag Per Klingbjer hoppade av sin kandidatur, och valberedningen i stället förde fram motkandidaten Henry Sténson som sitt namn, trodde säkert många att striden nu var över.

 

Ledare och förtroendevald

Men så var det inte, när nu elva länsföreningar nominerar nuvarande styrelseledamoten Jonas Paulsson, Skåne, till ny ordförande i Svenska Jägareförbundet.

I ett fyllnadsval efter Paulsson föreslår man Göte Johansson, tidigare ordförande för Jägareförbundet Västra Götaland Väst.

Jonas Paulsson, som tidigare varit ordförande i Jägareförbundet Skåne, uttalar sig i ett cv som skickats ut till förbundets länsföreningar. Där räknar han i ett antal punkter upp varför han är lämplig att bli ordförande i Jägareförbundet.

Bland annat att han har stor erfarenhet som ledare inom olika organisationer, många års erfarenhet som förtroendevald, ett engagemang för att leverera vad som krävs av honom och de organisationer han är ansvarig för, samt att han har lätt för att knyta nya kontakter och bygga nya relationer.

 

Aktiv styrelse

I flera punkter beskriver Jonas Paulsson också vad han vill fokusera på som ordförande i Jägareförbundet. Han vill skapa en aktiv och samstämd styrelse där samtliga ledamöter tar sitt ansvar, samt en gemensam syn på vad medlemmarna förväntar sig av sitt förbund.

Vidare nämner Jonas Paulsson att han vill uppmärksamma och föra fram den positiva bilden av allt förtroendemannaarbete som bedrivs i organisationen, samt skapa en positiv anda mellan förtroendevalda och tjänstemän.

Jonas Paulsson vill som ordförande också vara jägarnas starka röst mot de motståndare som vill och försöker göra allt för att för försämra villkoren för jägarkåren.

Skribent

Jan Henricson

jan.henricson@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram