Fråga veterinären: Vad gäller vid kassering av en skjuten älg?

Premium

Janne: Vi sköt en älg som efter urtagning, flåning och hängning blev grön i köttet och började lukta. Vi ville få den kasserad, slippa betala fäll­avgift och sedan få en ny älg på tilldelningen. Vad gäller egentligen vid kassation av en älg för att slippa fäll­avgiften? Hur får man en ny älg på tilldelningen?

Foto: Jan Henricson

27 december 2019

Passa haren lodrät

Berättelserna om hur forna tiders stövarjägare passade …

21 november 2019

Fond eller buljong – så kokar du gott av viltben

Viltben håller på att ta steget från trist slaktavfall …

18 oktober 2019

Var med och nominera årets viltkrog och viltkock 2020

Nu kan du vara med och nominera en restaurang som arbet…

15 september 2019

Matnyttiga tips – så tar du hand om vildsvinet

Vildsvinskött är en fantastisk resurs. Här får du matny…

3 september 2019

Så bygger du en rökkåta – film och ritning

Premium

Intresset för att själv röka sitt viltkött tycks öka bl…

7 juli 2019

Fråga veterinären: Ska jag spola av vildsvinet på insidan?

Premium

Hur lämpligt eller olämpligt är det att spola av insida…

26 juni 2019

Magsjukebakterier hittade i fällda vildsvin

Vid en forskningsstudie har matförgiftningsbakterier hi…

Jägareförbundets har sevärda kortfilmer om tillvaratagande av vildsvin. Foto: Mostphotos

5 april 2018

Kortfilmer: Så passar, flår och tar du tillvara på vildsvin

Se Jägareförbundets kortfilmer om hur du du tar hand om…

Viltbuljong. Foto: Lena Runer

10 februari 2018

Koka buljong på viltben

En värmande viltbuljong är perfekt mat för frusna jägar…

8 februari 2018

Viltvecka i riksdagen

I riksdagens lunchmatsal pågår just nu en viltvecka med…

Ta hand om fettet från det vilt du fäller. Rätt använt förstärker fettet viltsmaken och gör köttet saftigare. Foto: Torsten Mörner

7 januari 2018

Förstärk viltsmaken med fett

Premium

Ofta skärs fettet bort när viltet styckas, vilket är sy…

11 november 2017

Kyl viltet i rätt takt

Premium

Kylning av viltet och slaktkroppen är en viktig åtgärd …

25 oktober 2017

Bygg dig ett eget viltslakteri

Premium

Ju mer jag arbetar med viltkött, desto mer övertygad bl…

8 oktober 2017

Webb-tv: Så tar du ur en älg

Att ta ur en älg kan vara lite knepigt. Här kan du se e…

27 maj 2017

Sous vide – perfekt för viltkött

Då och då kommer köksutrustning som gör det enklare att…

5 april 2017

Vilttunga – en riktig delikatess

Tungan är en av de styckningsdelar som många jägare rat…

17 september 2016

Så lufttorkar du viltkött

För sju år sedan fick kocken Lasse Dahlén idén att star…

29 juni 2016

Webb-tv: Så tar du hand om viltet

Jägareförbundet har tidigare gjort en komplett viltmats…

2 juni 2016

Landskapsburgare gjord på vildsvin

BBQ boarburger med knallröd slaw. Där har du Sörmlands …

Mest läst