Åklagare Lars Magnussons bevisning i målet mot Karl Hedin och tre andra åtalade sågades av Västmanlands tingsrätt. Foto: Kjell-Erik Moseid, Marie Gadolin och Pia Nordlander.

Karl Hedin: ”En seger men nu vill jag ha tillbaka mitt liv”

”Det känns som en etappseger, men trakasserierna är inte över förrän jag fått tillbaka mina vapen så jag kan leva det liv jag levde förut.”
Det sa företagaren Karl Hedin när han i direktsändning i Swebbtv tog emot den friande domen i det så kallade Västmanlandfallet.

TEXTEN HAR UPPDATERAS.

– Den friande domen är en etappseger men trakasserierna är inte över förrän jag fått tillbaka mina vapen så jag kan leva det liv jag levde förut, säger Karl Hedin efter domen i Västmanlands tingsrätt.

Det handlar nu om att Karl Hedin ska få tillbaka sina vapen som är omhändertagna av polismyndigheten.

– Jag ska be min advokat Sven Severin att ta tag i den delen nu snarast, säger Karl Hedin till Svensk Jakt.

 

Många har stöttat

Tiden efter att han släpptes ur häktet fram till den friande domen i dag har han inte upplevt som besvärande från omgivningens sida.

– Nej, snarare tvärt om. Det är många som hejat på mig. Däremot under tiden jag satt inne så ringde det människor mitt i natten till min fru. Det tyckte hon var obehagligt, säger Karl Hedin.

 

Karl Hedin frias från misstankar om illegal jakt

Tydlig dom

Inte bara Karl Hedin friades helt av Västmanlands tingsrätt. Samtliga åtalade, totalt fyra personer, frias på alla punkter.

– Det gick som vi trodde och jag har väl aldrig varit direkt orolig, men man vill ha frikännandet på pränt innan man kan känna sig riktigt säker, säger den 52-årige man som varit åtalad i målet om den friande domen.

– Vi upplevde alla att Västmanlands tingsrätt agerade väldigt professionellt under förhandlingarna, till skillnad mot hur NOA-polisen och åklagare burit sig åt.

 

Ska jaga björn

– Att ljuga och förfalska bevis bara för att de har en egen privat agenda är ju en direkt fara för landets rättssystem, säger 52-åringen, som om tre veckor far över till British Columbia, Kanada, för att fiska och jaga svartbjörn.

– Men i kväll blir det en rejäl whisky, avslutar han.

 

Saknades bevis

– Det gick som vi hade hoppats på och förväntat oss, säger Karl Hedins advokat Sven Severin till Svensk Jakt i en kommentar om den friande domen i Västmanlands tingsrätt.

– Åklagarens bevisning var ju oerhört tunn och jag menar att den räckte inte till för att förvänta sig en fällande dom. Därför skulle åtal aldrig ha väckts.

 

Åsiktsfrihet

Sven Severin hänvisar till det principiellt viktiga så kallade ”Balkongmålet” där Högsta domstolen gått igenom åklagarens bevisning och gjort en bevisvärdering.

– I det här fallet räckte det med att titta på åklagarens bevisning för att se att den inte ens skulle hålla för att väcka åtal, säger Sven Severin.

– För övrigt byggde åklagaren bevisningen till viss del på vad Karl Hedin tycker om vargförvaltningen i landet och det är ju fråga om ren smutskastning. Vi har faktiskt åsiktsfrihet i det här landet, säger Sven Severin.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev