Foto: Mostphotos

Hedinfallet: Feltolkningar utlöste polistillslag

Två meningar som feltolkades av NOA-polisen. Det kan vara anledningen till att företagsledare Karl Hedin och fyra andra män greps och häktades i upp till 31 dygn.
– Vilka meningar det rörde sig om fick jag veta av åklagare Lars Magnusson dagen innan frågan om Karl Hedins vapen skulle behandlas i Svea Hovrätt, berättar Hedins advokat Sven Severin.

I den så kallade tjuvjaktshärvan i Västmanland har det framkommit att grunden till NOA-polisens tillslag mot männen den 26 oktober förra året var att polisen hörde fel på den hemliga bandinspelning som man gjort av Hedins telefon.

I en text skriven av Karl Hedin, som publicerats i en Facebook-grupp, berättar han vilka meningar det rör sig om.

 

Fotograferad av åtelkamera

Det första misstaget, enligt Hedin, inträffade dagen innan tillslaget då Karl Hedin talade med en anställd om att varg fotograferats av en åtelkamera.

Den anställde mannen säger då om vargarna: ”De verkar vara där hyfsat stationärt”.

Det blir i den utskrift NOA har gjort till ”Vi ska vara där hyfsat stationärt.”

Följande dag, alltså den 26 oktober, talar Karl Hedin i telefon med sin syster klockan 13.06 och säger: ”Då ryckte vi ut ett gäng men vi såg inget”.

I NOA-polisens utskrift blir det till ”Då ryckte vi ut ett gäng (ohörbart)”.

 

Åklagaren ringde

Som Svensk Jakt tidigare berättat är det dessa båda meningar som kammaråklagare Lars Magnusson senare lyckades tyda med sina privata hörlurar.

Enligt Hedins advokat Sven Severin är det lösningen av dessa båda meningar som gjort att åklagare inte längre misstänker att Hedin sköt en varg under lunchen fredagen den 26 oktober.

– Vid flera tillfällen har vi begärt att få ta del av hela banden men åklagaren har vägrat släppa ifrån sig dem. Det var dagen innan frågan om beslaget av Karl Hedins vapen skulle upp i Svea Hovrätt som åklagaren ringde och berättade om de här två felen han upptäckt, säger Sven Severin.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev