Jägareförbundet föreslår vårjakt på råbock i hela landet i sitt remissvar till Naturvårdsverket. Foto: Lars-Henrik Andersson

Jägareförbundet: Ja till vårbockjakt i hela landet

Premium

Jägareförbundet gör tummen upp för vårbockjakt i hela landet. Det framgår av förbundets remissvar på Naturvårdsverkets förslag om nya jakttider.

I mitten av december skickade Naturvårdsverket ut första delen av sitt förslag om reviderade jakttider på remiss, vilket Svensk Jakt rapporterat om här och här.

När Jägareförbundet nu lämnar sitt svar på förslaget är det en detalj som sticker ut: förbundet har bytt fot i frågan om vårbockjakt i hela landet.

 

Skilda meningar

Tidigare har det inte funnits någon enad front inom förbundet för detta. Vissa länsföreningar har förordat vårbockjakt, medan andra har sagt nej.

Det var bakgrunden till att Jägareförbundet inte lämnade ett sådant förslag när jakttidsprocessen drogs igång för ett år sedan.

Vårjakt på råbock delar jägarkåren

Nu har Jägareförbundet ändrat sig. Beslutet om att förorda vårbockjakt i hela landet har fattats av förbundsstyrelsen. Jägareförbundets länsföreningar har informerats, vid förbundets senaste länsordförandekonferens.

 

På jägarnas sida

– Trycket är tydligt från våra medlemmar, vi vill skapa mer jakt för medlemmarna. Det finns utmaningar här, men vi tror att jägarna kan hantera detta. Frihet under ansvar måste vara den övergripande principen även här, säger Jägareförbundets ordförande Torbjörn Larsson till Svensk Jakt.

Vad gäller rådjur har Naturvårdsverket föreslagit att jakttiden på alla djur från 1 oktober till 31 januari ska gälla hela landet. I dag avslutas jakten i Norrlandslänen den 31 december.

 

[totalpoll id=”142625″]

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev