Nu finns möjlighet att lämna synpunkter på Naturvårdsverkets förslag till nya jakttider för bland annat älg. Foto: Lars-Henrik Andersson

Naturvårdsverkets förslag till nya jakttider ute på remiss

Premium

Naturvårdsverket har inom ramen för pågående jakttidsöversyn presenterat ett första preliminärt förslag på förändringar. Det handlar bland mycket annat om fast starttid för älgjakt, licensjakt på säl samt begränsning av hundträning på järv och varg.

Svensk Jakt Publicerad 17 december 2019 - 10:00

Jakttiderna har inte setts över sedan år 2000. I två delar kommer nu förslag där Naturvårdsverket pekar på relativt omfattande förändringar.

Den som startar nu handlar om allmän och särskild jakt på däggdjur, begränsning i tid på dygnet, hundanvändning och delar av den skyddsjakt som en enskild kan besluta om. I paket ett ingår inte alla arter.

 

Utökade jakttider

Flera av ändringsförslagen rör klövviltsförvaltningen där utökade jakttider är ett av flera verktyg för att minska skadorna i jord- och skogsbruk.

Naturvårdsverket har i förslaget försökt ha ett flerartsperspektiv. Ett sådant exempel handlar om att få jakttiderna på hjort och älg att sammanfalla så långt det går utifrån de olika klövviltens reproduktionsperioder. Det möjliggör på så sätt att flera arter kan jagas samtidigt.

 

Läs hela förslaget

Synpunkter på Naturvårdsverkets förslag kan lämnas senast den 16 februari. Klicka här om du vill läsa hela Naturvårdsverkets preliminära förslag.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram