Ulf Kristersson (M).

Ulf Kristersson (M).

Ulf Kristerssons vapen omhändertagna av polis

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade ett olåst vapenskåp hemma i sin villa. Nu har polisen omhändertagit hans vapen och startat en utredning.

Ulf Kristersson skriver i ett inlägg på Facebook att det var i samband med att han rengjorde sina vapen som han fick ett viktigt telefonsamtal och därefter glömde att låsa sitt vapenskåp. Några timmar senare for hela familjen till Örebro och lämnade huset låst och larmat.

Morgonen därpå utlöste hantverkare larmet och Säpo skickade en polispatrull till partiledarens villa. De larmade av och sökte igenom villan – och upptäckte då att vapenskåpet var olåst.

Polisen tog hand om vapnen och har nu startat en utredning om  Ulf Kristersson begått brott mot vapenlagen.

”Jag begick ett misstag när jag glömde låsa skåpet. Det har aldrig hänt förr – och det kommer inte hända igen,” skriver  Ulf Kristersson i sitt Facebookinlägg, där han även anser att handlingen inte är brottslig: ”Det jag gjorde är inte brottsligt, men slarvigt”, skriver Moderatledaren.

 


Ulf Kristerssons inlägg på Facebook.

Vapenlagen

I Vapenlagens 5 kapitel 1 paragraf står: ”Den som innehar skjutvapen eller ammunition är skyldig att ta hand om egendomen och hålla den under sådan uppsikt att det inte finns risk för att någon obehörig kommer åt den.”

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev