Kristdemokraten Dan Ericsson är ny statssekreterare hos landsbygdsministern. Foto: Riksdagen

Statssekreterare för jaktfrågor utsedd

Kristdemokraten Dan Ericsson har utsetts till statssekreterare hos landsbygdsminister Peter Kullgren (KD), som har ansvaret för jakt- och viltförvaltningsfrågor i regeringen.

Som statssekreterare får Dan Ericsson en viktig roll när den nya regeringens jakt- och viltpolitik ska genomföras.

Som Svensk Jakt tidigare avslöjat hamnar också vargfrågan på landsbygdsministerns bord, och eftersom regeringspartierna deklarerat att vargstammen ska minska blir det en grannlaga uppgift att genomföra den politiken.

 

Lång erfarenhet

Östgöten Dan Ericsson kommer närmast från näringslivet, men har en lång politisk erfarenhet. Han var ordförande för Kristdemokratiska ungdomsförbunden under åren 1980–1982, partisekreterare under två perioder på 1980- och 1990-talen, samt riksdagsledamot 1991–2000.

Åren 2006–2010 var han statssekreterare hos kommun- och finansmarknadsminister Mats Odell (KD).

 

Fler sekreterare

Regeringen har också utsett statssekreterare till andra ministrar som har ansvar för områden med bäring på vapen, skytte och jakt.

Charlotte Kugelberg blir statssekreterare hos justitieminister Gunnar Strömmer (M). Hos miljöminister Romina Pourmokhtari (L) blir Daniel Westlén statssekreterare.

Statsekreterare

Statssekreterarna leder arbetet under departementschefen och eventuellt andra statsråd. Statssekreterarna var tidigare opolitiska ämbetsmän, men gradvis kom posterna att besättas med personer av samma politiska tillhörighet som regeringen.

Källa: Wikipedia

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev