Jens Holm (V) var en av talarna när det arrangerades rovdjursmarsch i centrala Stockholm. Foto: Leif Andersson

Riksdagsledamöter demonstrerade med jaktsabotörer

Under torsdagen arrangerades Rovdjursmarschen i centrala Stockholm, med demonstrationståg från Humlegården till Sergels torg där 60-talet åhörare fick lyssna på tal av bland annat riksdagsledamöterna Jens Holm (V) och Rebecka Le Moine (MP).

Bakom Rovdjursmarschen stod en rad olika organisationer. Bland de mest extrema sammanslutningarna kan nämnas Hunt Saboteurs Sweden, som ligger bakom ett flertal sabotageaktioner mot jakt. Bland annat har organisationen under sommaren förstört hundratals jakttorn på olika platser i Sverige.

Även organisationen Djurfront, vars arbetssätt inkluderar hot, våld och trakasserier mot bönder, stod bakom Rovdjursmarschen, liksom Djurens Revolt, som bland annat brutit sig in hos och misshandlat en minkfarmare.

 

Foto: Leif Andersson

En av talarna på Sergels torg var Johnny Höglin, känd för en bredare skara som ”nazistavhoppare” som föreläser i skolor runt om i landet med förintelseöverlevaren Emerich Roth.
Det finns dock stora frågetecken för Höglins demokratiska reflexer, då han vid upprepade tillfällen i sociala medier uppmanat till att terrorisera, tortera och döda jägare.

 

Foto: Leif Andersson

Riksdagsledamöterna Jens Holm (V) och Rebecka Le Moine (MP), liksom den avhoppade miljöpartisten (numera tillhörande partiet Vändpunkt) Carl Schlyter, tidigare europaparlamentariker och riksdagsledamot, valde att tala vid demonstrationen.

Carl Schlyter tog i sitt tal själv upp frågan om hur han som politiker kunde samarbeta med alla mer eller mindre ljusskygga organisationer som deltog:

– Vi slåss alla för livet. Men hur kan statsminister Löfven umgås med saudiska kungahuset som dödat 7.000 barn?

 

Jens Holm (V) intervjuas av Leif Andersson.

 

Efter sitt tal intervjuades Jens Holm (V) av Svensk Jakt. Ovan kan du lyssna på intervjun i sin helhet.

 

• Hur ser ni inom Vänsterpartiet på var gränsen går gentemot utomparlamentariska, mer eller mindre kriminella, organisationer?

– Man ska absolut inte använda våld eller sabotage. Vi välkomnar att människor engagerar sig i samhället. Om man är jaktmotståndare är det bra att man engagerar sig i de frågorna, för demokratins skull, men man ska självklart göra det inom lagens ram.

 

• Men du har inga problem med att delta tillsammans med dem här?

– Jag vet inte vilka dom som är ….

 

• Det stod på nätet om demonstrationen och mötet, där fanns alla organisationer med.

– Jag har faktiskt inte gjort någon sådan research. Jag har blivit inbjuden att tala för rovdjuren och det gör jag mer än gärna, som vänsterpartist.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev