Här stör aktivister Jägareförbundets direktsända politikerutfrågning i Almedalen. Foto: Privat

Här stör aktivister Jägareförbundets direktsända politikerutfrågning i Almedalen. Foto: Privat

Polis tillkallades när aktivister störde Jägareförbundets seminarium i Almedalen

Aktivister störde Jägareförbundets direktsända politikerseminarium på tisdagen. Till sist tillkallades polis för att utfrågningen skulle kunna fortsätta.

Olle Olsson Publicerad 3 juli 2018 - 12:56

Det var på tisdagsförmiddagen som Jägareförbundet i samband med Almedalsveckan på Gotland arrangerade en politkerutfrågning med rubriken ”Drevet går”. Bland annat fick politiker från samtliga riksdagspartier svara på frågor om hur politiken kan bidra till en bättre viltförvaltning, hur de olika partierna ser på framtidens jakt och viltförvaltning, rovdjursförvaltning och viltförvaltningsdelegationer.

 

Utrymma lokalen

Magnus Rydholm.

Till seminariet kom också en handfull aktivister. Efter en knapp halvtimme ställde de sig upp med plakat med jaktkritiska budskap som skymde sikten för de åhörare och politiker som samlats i lokalen.

– De störde utfrågningen och vägrade att sätta sig ner. Då beslutades att utrymma lokalen och tillkalla polis, berättar Jägareförbundets kommunikationschef Magnus Rydholm, som är på plats i Almedalen.

När polisen anlänt följde aktivisterna med ut ur lokalen, samtidigt blåste de i visselpipor. Sedan kunde politikerutfrågningen fortsätta.

 

Här avbryts seminariumet.

 

Tydligt politikerfokus

Jägareförbundet har bland annat i efterdyningarna till vinterns licensjakt på varg lyft frågan om hur politikerna ser till att demokratiskt fattade jaktbeslut kan genomföras utan att störas av aktivister.

Den frågan fick tydligt politikerfokus i dag.

– En av de förberedda frågorna till politikerna var hur de ska hantera aktivister som stör jakter. Om inte förr insåg de som var på plats att det behövs göras mer i den här frågan. Det visade sig väldigt tydligt här i Almedalen i dag, konstaterar Magnus Rydholm.

Enligt obekräftade uppgifter till Svensk Jakt har det lämnats in minst en polisanmälan mot aktivisterna som störde politikerutfrågningen på tisdagsförmiddagen.

 

Se Jägareförbundets sändning från ”Drevet går” i efterhand.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev