Polis har ännu en gång larmats ut efter sammanstötningar mellan aktivister och jägare i Kölstareviret. Foto: Mostphotos

Polis har ännu en gång larmats ut efter sammanstötningar mellan aktivister och jägare i Kölstareviret. Foto: Mostphotos

Vargaktivister på villovägar – hittades av jägare

Det uppges ha varit mer bråk i Kölstareviret mellan aktivister och jägare. Två aktivister hamnade dessutom på villovägar, men tack vare jägare kunde de hittas sent på torsdagkvällen.

Svensk Jakt Publicerad 2 februari 2018 - 08:31

Polisen i Västmanland uppger att det återigen varit bråk mellan aktivister och jägare i samband med vargjakten i Kölstareviret. På torsdagen larmades polis till Kölsta där den pågående vargjakten precis avslutats. Både jägare och aktivister ringde polis och uppgav att de blivit utsatta för skadegörelse och misshandel.

Enligt uppgifter till polisen skulle även två aktivister ha försvunnit och eventuellt gått vilse i skogen runt Kölsta. Flera resurser kallades därför till platsen och för att lokalisera de försvunna samarbetade även jägare och aktivister i sökandet.

 

Hittades av jägare

Strax innan 22.00 på torsdagskvällen meddelade några jägare att de hittat de två försvunna, en man och en kvinna i 20-årsåldern.

Mannen hade en sårskada i huvudet och uppgav att detta var efter att ha blivit misshandlad av en jägare. Polis har upprättat en anmälan om misshandel och stöld av mobiltelefoner då aktivisterna uppgav att dessa blivit tillgripna av jägarna.

Fakta

Licensjakten på varg avslutades i Kölstareviret den 1 februari. Detta efter att den sjätte vargen på tilldelningen i reviret fällts.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev