Polisen har inlett förundersökning på fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två olaga hot, tre ofredande och en trafikolycka.

Polisen har inlett förundersökning på fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två olaga hot, tre ofredande och en trafikolycka. Foto: Mostphotos

Polisen inleder 13 förundersökningar efter bråk vid vargjakt

Sedan den 1 januari har polisen fått in cirka 15 anmälningar som är kopplade till den pågående licensjakten på varg i Kolsva, Västmanland. I 13 fall har förundersökningar inletts.

Polisen uppger att brottsrubriceringarna bland annat är misshandel, ofredande, skadegörelse och olaga hot. Polisen har även varit på plats flertalet gånger för att hantera störningar mellan olika grupper.

13 pågående förundersökningar

Polisen har inlett förundersökning på fem fall av misshandel, två fall av skadegörelse, två olaga hot, tre ofredande och en trafikolycka.

Brotten har skett under tidsperioden 2 januari till och med den 21 januari. I många fall har gärningsmännen varit maskerade.

I ett par ärenden finns skäligen misstänkta och i några förundersökningar finns film som visar delar av händelseförloppet, uppger polisen, som även meddelar att de inte kommer lämna ytterligare information gällande de pågående förundersökningarna samt att detta är preliminära uppgifter som kan komma att ändras.

Fakta

Totalt har hittills fyra vargar fällts vid jakten i Kölstareviret i Västmanland. Sex vargar får fällas i reviret enligt länsstyrelsens beslut.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev