Ordföranden i Jägareförbundet Mitt Norrland anser att ripjaktsbeslutet har varit en bricka i ett politiskt maktspel. Foto: Kjell-Erik Moseid

Jägareförbundet Mitt Norrland vill förlänga jakttiden på ripa

Jägareförbundet Mitt Norrland är mycket kritiskt till regeringens beslut om nya jakttider och dess konsekvenser för jägarna i Jämtland och Västernorrland. Jakttiden för ripa har förkortats rejält i Jämtland och förbjudits helt i Västernorrland.

Gun Fahlander.

– Det här är mycket olyckligt för jägarna och vi kommer göra allt vi kan för att regeringen skyndsamt ska ändra detta grundlösa beslut, säger Gun Fahlander, ordförande i Jägareförbundet Mitt Norrland.

 

Maktspel

Hon anser att beslutet är helt grundlöst och att ripjakten varit en bricka i ett politiskt maktspel.

I dag får ripjakt bedrivas fram till sista februari i Jämtland. Jägareförbundet Mitt Norrland menar att jaktformen är svår att utföra på grund av de korta dagarna och de svåra snöförhållanden som kan råda i februari.

 

Inga hinder

Då inga biologiska hinder finns för att förlänga jakttiden föreslog därför Jägareförbundet att jakttiden skulle förlängas med två veckor, för att förbättra förutsättningarna.

– Regeringens beslut innebär i stort sett slutet för en jaktform som är en mycket uppskattad och viktig del för många av oss som lever här på landsbygden. Vi vill att regeringen ändrar detta beslut så fort som möjligt, säger Gun Fahlander.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev