Organisationen Norrbottens Kommuner kräver att regeringen korrigerar beslutet om ny jakttid på fjällripa. Foto: Kjell-Erik Moseid

Kommuner i norr rasar mot nya jakttider på ripa

Riv omedelbart upp det felaktiga beslutet om nya jakttider på ripa! Det kräver Norrbottens Kommuners ordförande Claes Nordmark, som även är socialdemokratiskt kommunalråd i Boden.

Norrbottens Kommuner är en intresseorganisation som företräder landets 14 nordligaste kommuner. Organisationen anser att regeringens beslut om jakttider på ripa går emot Naturvårdsverkets rekommendation och vill att det rivs upp.

”Trots att varken Naturvårdsverket eller Länsstyrelsen Norrbotten föreslår en förkortning av ripjakten har regeringen fattat beslut om att den ska förkortas så att den i Norrbotten och Västerbotten ska avslutas den 15 februari i stället för som tidigare den 15 mars. Beslutet har emottagits med förvåning och frustration i norra Sverige”, skriver man i ett pressmeddelande.

 

”Stor oförståelse”

– Det saknar vett och sans att regeringen har gått emot Naturvårdsverkets och Länsstyrelsen Norrbottens rekommendationer och förkortar ripjakten med en månad i Norrbotten och Västerbotten, säger Claes Nordmark, ordförande i Norrbottens Kommuner samt kommunalråd (S) i Boden.

Han fortsätter:

– Att utan hållbar grund ändra i jakttiderna visar på stor oförståelse för ripjaktens betydelse och regeringen måste omedelbart korrigera det felaktiga beslutet, säger Claes Nordmark.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev