Svenska Jägareförbundets årsstämma närmar sig, och tiden börjar rinna ut för valberedningen och valberedningens ordförande Anders Iacobaeus. Foto: Lars Nilsson och Lars-Henrik Andersson

Fortsatt oenigt förbund – valberedningens förslag dröjer

Premium

Inför Svenska Jägareförbundets årsstämma 4–5 juni är valberedningen ännu inte i mål med ett slutgiltigt förslag på namn att väljas till förbundsstyrelsen. Ett nytt förslag presenterades den gångna helgen vid förbundets länsordförandekonferens, men det fick inte tillräckligt starkt stöd.

I slutet av mars skickade Svenska Jägareförbundets valberedning ut en ”testballong” i form av ett förslag med ett antal namn till förbundets länsföreningar. Valberedningens ordförande Anders Iacobaeus poängterade då att det inte handlade om ett slutgiltigt förslag, utan att det fanns möjlighet att inkomma med andra namn innan valberedningen fastställde sitt definitiva förslag.

 

Valberedningens förslag – en testballong

Den 12 april sattes först upp som en deadline för detta, men när detta datum passerades fanns det fortfarande inte brett stöd i förbundet för något av det som valberedningen presenterat.

 

Valberedningens arbete fortsätter

Inte överens

Anders Jacobaeus. Foto: Lars-Henrik Andersson

Anders Jacobaeus.

Den gångna helgen samlades företrädarna för Jägareförbundets 22 länsföreningar på Öster Malma för så kallad länsordförandekonferens.

På fredagen presenterade valberedningen ett nytt, modifierat förslag på namn att väljas till förbundsstyrelsen.

– Det förslaget blev inte allmänt accepterat, så valberedningen måste göra ytterligare ett omtag, säger valberedningens ordförande Anders Iacobaeus till Svensk Jakt.

 

Nytt försök

Enligt förbundets stadgar ska valberedningens förslag skickas ut till årsstämmodeltagare och länsföreningar senast två veckor före årsstämman. Årets förbundsårsstämma äger rum i Kalmar 4–5 juni, vilket innebär att valberedningens förslag ska skickas ut senast den 21 maj.

– Det förslag vi lade fram nu i helgen fick inte tillräckligt starkt stöd. Vi gör ett nytt försök och valberedningen kommer att lämna det slutliga förslaget inom någon vecka, säger Anders Iacobaeus.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev