Det har blivit reaktioner på valberedningens förslag, enligt valberedningens ordförande Anders Iacobaeus. Foto: Lars-Henrik Andersson och Martin Källberg

Valberedningens arbete fortsätter

Premium

I slutet av mars presenterade Svenska Jägareförbundets valberedning sitt preliminära förslag på val till förbundsstyrelsen. Det slutliga förslaget dröjer ännu en tid.

När valberedningen i slutet av mars sände ut förslaget till länsföreningarna var dessa inte att betrakta som något definitivt förslag till förbundets årsstämma, som hålls i Kalmar den 4–5 juni.

 

Valberedningens förslag – en testballong

– Det här är ett förslag, men inte någon officiell nominering. Det finns naturligtvis möjlighet att komma med invändningar mot förslaget, men sådana bör då åtföljas av ett konstruktivt motförslag som har förankrats inom en klar majoritet av länsföreningarna. Senaste dag för invändningar är den 12 april, sa valberedningens ordförande Anders Iacobaeus till Svensk Jakt den 28 mars.

 

Vill diskutera

Denna deadline har nu passerat, men det finns ännu inget slutgiltigt förslag från valberedningen. Samtliga länsföreningar är inte nöjda med förslaget, och det kvarstår uppenbart fortfarande knutar att lösa upp.

– Det har blivit en del reaktioner, och det återstår ännu en del arbete. Alla parter har en hemläxa att göra fram till länsordförandekonferensen 6–7 maj. Till dess hoppas jag att vi ska kunna gå fram med ett slutgiltigt förslag, säger Anders Iacobaeus.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev