Vildsvin och vildsvinskött hade förstås sin givna plats när Jägareförbundet Kalmar län tillsammans med kretsarna ordnade en jaktlig dag på Stortorget i Kalmar. Foto: Lars Nilsson

Lyckad jägardag på stort torg

Många Kalmarbor passade på att provsmaka vildsvinsburgare när Kalmar läns jaktvårdsförening och dess kretsar tog Stortorget i besittning.

Hundar, tillverkning av knivar och fågelholkar, kustjakt med säl, skarv och sjöfåglar, eftersök och Jägarskolan, var bara något av det som visades på Stortorget i Kalmar samtidigt som Jägareförbundets årsstämma genomfördes i staden.

 

Många burgare

Samtliga länets kretsar deltog i arrangemanget. Birger Fransson, som var ansvarig för att samordna utställningen, är nöjd när han summerar hur dagen bland allmänheten varit.

Jakten och jägarna intar centrala Kalmar under årsstämma

– Jag var själv ombud och hann inte vara med så mycket, men det jag såg var bra. Och de jag pratat med var också nöjda, även om man alltid kan önska att det är mer folk. Det gick åt många vildsvinsburgare och vi fick tillfälle att berätta om jakt och om vad Jägareförbundet gör på ett bra sätt vid rätt tillfälle, säger Birger Fransson.

 

Till allmänheten

Arrangemanget gav dessutom mersmak, och det är inte alls omöjligt att Kalmarjägarna gör något liknande igen.

– Vi tar så mycket för givet, men många känner inte till vad jägarna och Jägareförbundet gör. Det finns all anledning för länsföreningar och kretsar över hela landet att vända sig till allmänheten för att berätta om vår verksamhet. Om hundar, eftersök, viltvård och mycket annat, säger Birger Fransson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev