Eftersöksjägaren Mattias Heed misshandlades på nyårsafton av en okänd gärningsman. Natten före överfallet sprejades hans bil med ett tydligt och hotfullt budskap. Foto: Privat

Eftersöksjägare nerslagen

Vid 21-tiden på nyårsaftonen överfölls och misshandlades den värmländske eftersöksjägaren Mattias Heed utanför sin bostad i Kil. Med hjälp av ett tillhygge slog en okänd gärningsman Mattias Heed till marken.

– Det finns anledning att tro att det är kopplat till tidigare hot mot målsägaren, säger Stefan Söderberg, förundersökningsledare vid polisen i Värmland.

Mattias Heed var på väg in i sin bil på nyårskvällen när en okänd person rusade fram och riktade ett slag med någon form av tillhygge mot hans huvud.

Slaget var hårt och gav ett rejält jack i pannan, och omtöcknad föll Mattias Heed till marken. Där försökte han först skydda sig mot ytterligare slag och lyckades efter en stund ta sig tillbaka in i sin bostad och larma polisen.

 

Hundpatrull sökte

Personen som överföll honom försvann från platsen. Polisens hundpatrull sökte under nyårskvällen igenom närområdet utan att finna någon misstänkt eller spår som kan sättas i samband med överfallet. En ambulans kallades till platsen för att se över Mattias Heeds skador.

Överfallet kom inom ett dygn efter det senaste hotet.

 

Foto: Privat

Vandaliserad bil

Natten före överfallet hade någon sprejat Mattias Heeds bil med texten ”1 år som mördare” och ”Din tur snart”.

– Vi har inlett en förundersökning om misshandel, men vi har i dagsläget ingen misstänkt, säger Stefan Söderberg.

– I förundersökningen ingår också det hot som riktades mot målsägaren.

 

Mordhotades

För ett år sedan mordhotades Mattias Heed efter att han avlivat en trafikskadad varg. Vargen var svårt skadad med bland annat ett brutet ben och för Mattias Heed var det självklart att förkorta djurets lidande. Men alla såg det inte så, och ganska snabbt spreds rena lögner om vad som hänt på nätet.

Mattias Heed pekades ut som tjuvskytt och han anklagades bland annat för att ha brutit benet på vargen efter att den avlivats.

 

Många hot

Under det år som har gått har Mattias Heed fått ta emot många hotfulla och anonyma telefonsamtal. Han har fått bilen repad och framrutan sönderslagen och det hela kulminerade i början av sommaren när någon tände eld på hans bil. Polisen konstaterade att branden var anlagd, men någon gärningsman har inte gripits och förundersökningen har lagts ner i brist på bevis.

Svensk Jakt har tidigare berättat om den utsatta situation som Mattias Heed har och hur det har påverkat hans liv.

Mattias Heed har valt att inte kommentera de senaste händelserna utan hänvisar istället till polisens utredning.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev