Från vänster Malin Pålsson, biträdande kostchef, Cecilia Adolfsson, kock, Torbjörn Andersson, ordförande Västerbergslagens jaktvårdskrets, Andreas Söderlund, kock, och Anna Hane Karlsson, kostchef Smedjebackens kommun. Foto: Malin Liljeholm

Äldreboenden serverades viltkött från lokala skogar

Premium

Under vecka 44 var det dukat för fest på äldreboendena i Smedjebacken och Ludvika kommun. Västerbergslagens jaktvårdskrets genomförde återigen sitt uppskattade och uppmärksammade viltmatsprojekt ”Vilt för alla”.

På menyn på äldreboendena stod en fantastiskt god gryta på lokalt skjuten älg som huvudrätt och en välsmakande dessert, även den baserad på ingredienser från skog och mark.

– Vi vill genom detta projekt lyfta fram viltköttet som matresurs. Som vi alla vet finns det tyvärr ett väldigt begränsat utbud av viltkött på marknaden för de personer som själva inte jagar eller inte känner någon som jagar, säger initiativtagaren Torbjörn Andersson, ordförande i Västerbergslagens jaktvårdskrets.

 

Huvudrätt och dessert serverades på Munkbogården, Smedjebacken. Foto: Malin Liljeholm

Genom projektet vill kretsen och de båda kommunerna vi ge fler möjlighet att smaka på skogens delikatesser.

– Att vi samtidigt kan ge våra äldre en lyxmiddag och en upplevelse utöver det vanliga blir lite grädde på moset, säger Torbjörn Andersson.

Teckningar

Detta år engagerade sig även flera skolor i de två kommunerna. Barnen tillverkade älg- och skogsinspirerade teckningar som fick bli bordsdekorationer till samtliga äldreboenden.

Projektet blev möjligt då Stora Enso erbjöd sig att skänka en älg. Förhoppningen är att initiativet kan inspirera fler kretsar runt om i Sverige att genomföra något liknande.

 

Malin Liljeholm

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev