Kommunjägaren Michael Gustavsson levererar 90 kilo älgkött till Köpings kommuns offentliga kök. Många portioner viltmat till äldreboenden och förskolor, med andra ord. Foto: Privat

Michael sköt älg på skyddsjakt – skänkte den till äldreboenden

Premium

När älgkon sköts hade den varit till besvär för villakvarternas boende i ett par månader. Efter att Polisen efterskänkt älgen till kommunjägaren Michael Gustavsson bestämde han att låta köttet gå vidare till Köping kommuns förskolor och äldreboenden.

Michael Gustavsson, som har ett förflutet som jaktvårdskonsulent i Jägareförbundet, har efter att han slutat i förbundet fortsatt syssla med jakten. Utöver att föda upp fågel har han bland annat uppdrag som kommunjägare i Köpings kommun i Västmanland.
Det var som sådan han fick tillfälle att göra en insats för att äldreboenden och förskolor i kommunen kan ha viltkött på menyn.

 

Fällda under jakt

Älgkon med två kalvar hade ställt till det för de boende i villakvarteren ett par månader när beslutet togs att kon skulle skjutas.
– Då hade hon varit iväg med kalvarna norrut, och troligen blev kalvarna fällda då. Förhoppningen nu är att det var just den kon som kom tillbaka så vi slipper det här problemet, säger Michael Gustavsson.

 

Kött till äldre

Kon sköts i en trädgård, där ägaren visserligen har jakträtt, men eftersom den inte gäller vuxen älg tillföll älgen staten.
– Jag kontaktade Polisen och sa att det nu var deras älg och att de kunde hämta den på platsen där den föll. Det var de inte alls intresserade av utan överlät älgen till mig. Då sa jag direkt att köttet ska gå till

Michael Gustavsson. Foto: Privat

äldreboenden och förskolor i kommunen, säger Michael Gustavsson.

 

Många portioner

Sagt och närmast gjort, för efter att kon fått hänga i behövligt antal dygnsgrader styckade och vacuumpackade Michael köttet och körde det till ett av kommunens offentliga kök.
– Det blev 90 kilo kött, som enligt kostansvarige kommer att räcka till cirka 1.200 portioner. Min önskan är att de ska serveras på äldreboenden och förskolor. Till de som inte själva kan bestämma vad de ska äta, utan är hänvisade till vad någon annan hittar på, säger Michael Gustavsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev