Svensk Jakt tipsar om flera olika sätt att få viltköttet mört

Ibland behöver man få en bogstek att bete sig som ett innanlår, eller måste tvinga grytbitarna att fungera i en wok, utan att de blir sega som gummi. Här tipsar vi om olika sätt att möra kött. Kiwimetoden blev vår favorit.

Svensk Jakts Jonas Malmsten tipsar, med hjälp av vilthanteraren Göran Frisk, om hur du tar hand om gåsen.

1 augusti 2024

Så tar du hand om den fällda gåsen

Premium

Gåskött är en delikatess och en näst intill outtömli…

3 december 2023

Fråga veterinären: Går det att frysa om kött som varit tinat?

Premium

Doris: Är det lämpligt att frysa kött som en…

27 april 2023

Fråga veterinären: Hur många procent av slaktkroppen är ätbar?

Premium

CG: Vi diskuterar ofta hur mycket kött man kan få ut av…

2 april 2023

Flå bäver – så gör du

Premium

Ett bäverskinn har en fantastiskt fin och välisolerad p…

1 november 2022

Så tar du hand om den fällda haren

Premium

Haren är ett i jaktsammanhang klassiskt vilt som jagas …

14 oktober 2022

Så tar du hand om älgen – nio steg från skott till tallrik

Premium

Veterinären och älgforskaren Jonas Malmsten ger här kon…

25 juni 2022

Så säljer du viltkött

Jägaren Pelle Frisell säljer viltkött på Reko-ring. Köt…

26 februari 2022

Goda och hållbara viltrecept

På restaurang Oxenstierna i Stockholm löper en grön trå…

16 november 2021

Viltkött – bästa valet om WWF får råda

Viltkött är fortsatt det bästa valet när du äter protei…

5 november 2021

Fråga veterinären: Är det vanligt med matförgiftning från vilt?

Premium

Jenny: I vårt jaktlag är vi noga med hygien i samband m…

10 oktober 2021

Sju steg– så packar du viltköttet

Viltköttets smak påverkas av många faktorer. Vissa kan …

7 oktober 2021

Fråga veterinären: Hur snabbt surnar en ourtagen älg?

Premium

Erik: I jaktlaget diskuterar vi ofta hur snabbt köttet …

18 augusti 2021

Sju råd för att förbättra viltköttets kvalitet

Renlighet och noggrannhet vid passningen och koll på te…

21 april 2021

Svensk Jakt testar fyra vakuumförpackare

Premium

Utbudet av vakuumförpackare har ökat de senaste åren. E…

5 december 2020

Viltkockens tre enkla julmatstips

Vi bad kocken KC Wallberg om några enkla julmatstips. W…

28 november 2020

Nio tips om korvtillverkning

Mästerkocken Lars Niklasson ger här tipsen som leder fr…

28 november 2020

Töm frysen och laga god viltkorv

Har du frysen full av viltkött som du inte vet vad du s…

22 november 2020

Instruktionsfilm – rök ditt eget viltkött

Premium

Det finns otaliga tillvägagångssätt för att röka kött, …

19 oktober 2020

Stockholmskrog erbjuder jägare hjälp med viltköttet

Premium

På Lilla Essingen i Stockholm driver de jagande krögarn…

Mest läst