Varg stod sju meter från ett treårigt barn i Brollsta.

Varg närgången mot treårigt barn

Vargen stod framför trappen till ytterdörren, sju meter från ett treårigt barn. Barnets mamma viftade med handväskan och kastade en soppåse mot djuret. Som ändå stod kvar.

Det är i skyddsjaktbeslutet på en varg i Vallentuna kommun som länsstyrelsen i Stockholms län beskriver en extraordinär händelse mellan varg och ett litet barn.

Det var på tisdagsmorgonen den 19 september som en kvinna i Brollsta skulle ta sin treåriga son till förskolan. Sonen gick i förväg ut genom ytterdörren, strax därefter ropade han på sin mamma.
Kvinnan gick då ut genom dörren och såg att vargen stod framför sonen på gräsmattan. Sonen stod i trappen som leder mot en parkering och vargen stod mellan lamporna på gräsmattan nedanför.
Kvinnan skrek, kastade soppåsen mot vargen och viftade med sin handväska samtidigt som hon sprang mot sin son. Vargen stod ändå kvar och tittade. Sedan lunkade den långsamt ner mot garageuppfarten och vägen. På sin väg därifrån stannade vargen några gånger och tittade.

 

Sju meter

Länsstyrelsen åkte till platsen och har mätt avståndet mellan trappan där barnet stod och vargen. Avståndet var cirka sju meter. Myndigheten hade även med sig en besiktningshund för rovdjur. Hunden fick upp spår och följde vargen i drygt fem kilometer.

Länsstyrelsen i Stockholms län har tagit beslut om skyddsjakt på en av vargarna i Vallentuna norr om Stockholm. Beslutet om skyddsjakt gäller under tio dagar i Norrtälje och Vallentuna kommuner.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev