Rättsprocessen mot Karl Hedin fortsätter, efter att överåklagaren gett klartecken för åklagare Lars Magnussons överklagan till hovrätten. Foto: Pia Nordlander

Trots överprövning – åtalet mot Karl Hedin vidare till hovrätten

Premium

Åtalet mot Karl Hedin kommer att tas upp i hovrätten. Detta efter att överåklagare Astrid Eklund prövat om det var riktigt av åklagare Lars Magnusson att överklaga Västmanlands tingsrätts friande dom.

Advokat Sven Severin.

– Tingsrättsdomen är ju så klar och pedagogisk så jag kan inte förstå att någon kan tro att det ska kunna bli ett annat utfall i hovrätten.

Det säger advokat Svens Severin som försvarat Karl Hedin som friades av en enhällig tingsrätt för misstanken att ha begått jaktbrott.

 

Ville pröva

I början av maj begärde advokaterna Sven Severin och Klas Bjuremark som företräder Karl Hedin respektive företaget Karl Hedin AB att åklagaren Lars Magnussons beslut att överklaga den friande domen till Svea hovrätt skulle prövas.

Anledningen var den mycket tydligt friande domen där Västmanlands tingsrätt bland annat skriver,

” Avseende samtliga åtalspunkter är domstolens slutsats att det sammanvägda värdet av den bevisning som åklagaren lagt fram inte är så högt att beviskravet är uppfyllt och att det därför saknas skäl att bedöma huruvida försvarets bevisning förtar bevisvärdet av den utredningen. De tilltalade frikännes med andra ord redan på den grunden att den bevisning som lagts fram emot dem är otillräcklig.”

 

Åklagaren överklagar friande domen mot Karl Hedin

Ingen grund för åtal

Åklagare Lars Magnussons bevisning mot Karl Hedin och de andra männen var helt enkelt så svag att tingsrätten underkände bevisningen rakt av och behövde inte ta ställning till försvarets bevisning.

Därför begärde Hedins försvarare att en högre åklagare skull pröva om det var rimligt att gå vidare till hovrätten vilket, Lars Magnusson nu fått grön ljus för att göra.

 

Karl Hedin begär att överklagan till hovrätten återkallas

Märklig bedömning

– Det är mycket ovanlig att en åklagares beslut om att överklaga en dom granskas av en högre åklagare så vi hade inte så stora förhoppningar, men i det här fallet är åklagarens beslut så märkligt att det var värt att försöka, säger Sven Severin.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev