Åklagare Lars Magnusson överklagar den del som gäller att företagsledaren Karl Hedin och en av hans anställda jagade varg den 26 oktober 2018. Foto: Marie Gadolin & Pia Nordlander

Åklagare Lars Magnusson överklagar den del som gäller att företagsledaren Karl Hedin och en av hans anställda jagade varg den 26 oktober 2018. Foto: Marie Gadolin & Pia Nordlander

Åklagaren överklagar friande domen mot Karl Hedin

Industriledaren och vargdebattören Karl Hedin friades från alla misstankar om att ha jagat varg av Västmanlands tingsrätt. Nu överklagar miljöåklagare Lars Magnusson den del som gäller att Hedin och en av hans anställda jagade varg den 26 oktober 2018.

Den som trodde att Västmanlands tingsrätts mycket tydliga friande dom innebar slutet på lidandet för Karl Hedin hade fel. Enligt Expressen överklagar Lars Magnusson domen till Svea hovrätt.

Åklagaren om överklagan: ”I farans riktning”

Lars Magnusson överklagar inte den så kallade giftdelen i åtalet, den som gällde att Hedin, åklagarens så kallade trovärdiga källa och hennes make, konspirerat med syftet att lägga ut gift i naturen för att döda varg.

– Jag tycker mig ha möjlighet till störst framgång när det gäller händelsen den 26 oktober 2018. Den händelsen saknar de processuella svårigheter som fanns i giftdelen, säger Lars Magnusson till Expressen.

 

Inte prövat bevisen

Åklagaren anser att tingsrätten gjort det för lätt för sig och att rätten inte prövat bevisen för vad som hände i skogen ordentligt.

– Jag tycker det framgår tydligt vad samtalen handlar om, de var i skogen för att jaga varg, säger han till tidningen.

 

Läs även

Försvarsadvokaten: Åklagarens agerande är upprörande

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev