Enligt åklagare Lars Magnusson, till höger i bild, skulle Karl Hedin, utifrån Hedins åsikter i vargfrågan, inte tveka att begå ett grovt jaktbrott om han fick möjlighet. Foto: Pia Nordlander och Marie Gadolin.

Åklagaren om överklagan: ”I farans riktning”

Åklagaren Lars Magnusson har tagit del av Västmanlands tingsrätts dom, vilken innebar att alla fyra åtalade friades på samtliga punkter.

– Jag vet ännu inte om jag ska överklaga så hovrätten får en chans att titta på detta, men det ligger i farans riktning, säger åklagare Lars Magnusson om den friande domen i Västmanlandfallet.

 

Karl Hedin frias från misstankar om illegal jakt

Väntad dom

Lars Magnusson är inte förvånad över att han i tingsrätten inte vann framgång i ”giftdelen” av åtalet. Detta då han inte fick spela upp vad det ”trovärdiga vittnet” tidigare sagt i förhör innan hon själv blev upplyst om att hon var misstänkt för brott, grundat på vad hon tidigare berättat.

– Det ligger ett fall i Högsta domstolen där polisens kroppskamera filmat och spelat in vad en gripen person säger och där det materialet använts som bevis utan att personen upplysts om att han var misstänkt, säger Lars Magnusson.

 

Karl Hedin: ”En seger men nu vill jag ha tillbaka mitt liv”

Skulle inte tveka

– Att jag sedan hänvisat till vad Hedin skrivit och sagt betyder ju inte han har förbjudna åsikter. Detta sammantaget med vad som sades i samtalen den 26 oktober 2018 menar jag visar att Hedin inte skulle tveka att begå ett grovt jaktbrott om han fick möjlighet, säger åklagare Lars Magnusson, som också understryker att han inte drivs av någon aktivism.

 

Leif Andersson

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev