Advokat Sven Severin. Foto: Pia Nordlander

Försvarsadvokaten: Åklagarens agerande är upprörande

Karl Hedins försvarsadvokat Sven Severin sparar inte på orden när han kommenterar att den friande domen mot hans klient har överklagats. Det är upprörande och förvånande att en åklagare kan bete sig på det här viset, säger Sven Severin.

På fredagen överklagades den friande domen mot Karl Hedin. Eftersom överklagandet gäller den del av åtalet som omfattar den 26 oktober 2018, då Hedin och en av hans anställda befann sig i skogen för att lyssna efter varg, gäller överklagandet också den anställde medarbetaren.

Enig tingsrätt friade Karl Hedin

Karl Hedins försvarsadvokat Sven Severin är mycket kritisk till åklagarens överklagande:

– Det är anmärkningsvärt. Utan att tillföra några nya bevis ska Lars Magnusson dra detta till hovrätten och lägga ytterligare resurser på något som han rimligtvis inte kan tro att han har några utsikter att vinna, säger Sven Severin till Svensk Jakt.

 

Irriterad advokat

Severin hänvisar till Västmanlands tingsrätts friande dom. Den säger allt, säger han:

– Domstolen konstaterar att bevisvärdet av det åklagaren lade fram var så undermålig att man inte ens behövde värdera försvarets bevisning. Man friar alltså Karl Hedin och hans anställde utan att höra deras invändningar mot vad åklagaren lägger dem till last.

Hedinrättegången dag 6: Försvarsadvokater slaktade åklagarens utredning

Sven Severin är tydligt irriterad när han säger:

– Det är upprörande och förvånande att en åklagare, en statlig tjänsteman, kan bete sig på det här viset.

 

Samma bevis

Svensk Jakt har försökt nå åklagare Lars Magnusson vid flera tillfällen under dagen, utan att lyckas. Varför han väljer att överklaga är en gåta, men han skriver i den mångordiga överklagan att det inte finns någon annan rimlig förklaring till att Karl Hedin var i skogen än att döda vargar.

Bevisningen är som tidigare samtal som förts mellan Karl Hedin, hans anställde samt andra personer som var i skogen för att röja pass inför nästkommande dags representationsjakt. Åklagaren hänvisar också till det så kallade gråbenssamtalet, det avlyssnade samtal som Hedin hade med sin syster.

 

Kan ta tid

Enligt Sven Severin riskerar nu hans klient att få sväva i ovisshet under lång tid. Han hoppas att hovrätten tar upp målet under innevarande år, men är inte säker på att så blir fallet.

Åklagaren överklagar friande domen mot Karl Hedin

Man kommer emellertid inte att vänta med att begära att Karl Hedin ska få tillbaka sina vapen för att få möjlighet att jaga i höst. Något som han i intervjuer har sagt har varit bland det värsta i detta ”straff före dom” som miljöåklagaren ägnar sig åt.

– Tingsrätten har avkunnat en tydligt friande dom, så jag hoppas och tror att Polismyndigheten kan se till den i stället för att vänta på ett utslag i hovrätten. Särskilt som det inte finns några bevis, av det enkla skälet att Karl Hedin inte har jagat varg, säger Sven Severin.

 

Missa inte

Samtliga artiklar om Hedinfallet på Svenskjakt.se

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev