I fyra motioner till årsstämman föreslås ett årligt riksmästerskap i viltspår på Öster Malma. Foto: Bernt Karlsson

Ordna riksmästerskap i viltspår

Premium

Inte mindre än fyra likalydande motioner har lämnats in med förslag om att Jägareförbundet ska anordna ett årligt riksmästerskap i viltspår på Öster Malma.

Bernt Karlsson Publicerad 5 maj 2022 - 08:31

Motionerna kommer från Thomas Larsson, Jägareförbundet Västmanland, samt styrelserna för Jägareförbundet Uppsala, Södermanland och Dalarnas län.

Jaktlagets viktigaste hund är eftersökshunden och för att stimulera intresset för att utveckla och höja nivån på eftersöksekipagen är mästerskap och tävlingar ett utmärkt medel, motiverar motionärerna i korus.

 

Många motioner har gått vidare till Jägareförbundets årsstämma

Rätten till vilt

Om viltspår motionerar även styrelsen för Jägareförbundet Blekinge som vill att Jägareförbundet utvecklar och implementerar ett eget material och utbildningssystem avseende hundträning och hundinstruktörer.

På temat eftersök motionerar även styrelsen för Jägareförbundet Värmland, som vill att Jägareförbundet ska bevaka jakträttshavaren rättigheter, så att trafikdödat vilt kommer denne till del. Vid en viltolycka ska det vidare vara ett krav att ange kontaktuppgifter till jakträttshavaren.

 

Motioner i korthet – digitala licenser och fällfångst

Ärendenummer

Jägareförbundet Öster Malma vill att Jägareförbundet omförhandlar villkoren med försäkringsbolaget Agria om skador på hund som kan uppstå vid eftersök. Bland annat bör livförsäkringen justeras så att den motsvarar hundens marknadsvärde.

Paragraf 40 C i jaktförordningen bör ändras så att även vilt som rapporterats skadat får avlivas av djurskyddsskäl om det senare påträffas. Det anser styrelsen för Jägareförbundet Leksand. Motionären vill också att polisen alltid ska göra ett ärendenummer på inringda synobservationer av skadade djur.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram