Märkningskravet ska inte gälla ogillrade fällor som inte används, lyder ett motionskrav. Foto: Bernt Karlsson

Motioner i korthet – digitala licenser och fällfångst

Premium

Övriga motioner inlämnade till Jägareförbundets årsstämma omskrivs här i korthet.

  • Utan stöd från forskning finns ingen anledning för Livsmedelsverket att klassa viltkött som häsovådligt och cancerframkallande. Det menar styrelsen för Jägareförbundet Rimbo som vill att Jägareförbundet ska initiera forskning om viltköttets för och nackdelar.
  • Styrelsen för Jägareförbundet Jönköping Norra önskar att Jägareförbundet tar fram en app för att lägga in skjutresultat från träning och tävling samt vildsvinspass och björnpass.

 

Många motioner har gått vidare till Jägareförbundets årsstämma

Digitala licenser

  • Jägareförbundet bör skyndsamt inrätta en organisation för att stötta och tillvarata medlemmarnas intressen, när de utsätts för kränkningar och hot. Det yrkar styrelsen för Jägareförbundet Örebro.
  • För att göra det lättare för en jägare att visa upp sin vapenlicens vill Jägareförbundet Hagfors införa digitala vapenlicenser.
  • Om enklare regler för vapenlån motionerar Torbjörn Lövbom, Jägareförbundet Burträsk. Har man jägarexamen och licens på ett vapen ska man också kunna låna de vapen man anser sig behöva för att jaga, menar motionären.

 

Motioner med demokratifrågor i fokus

Ogillrade fällor

  • Styrelsen för Jägareförbundet Hagfors föreslår att det ska bli tillåtet att använda viltkameror för att kontrollera fällor för levandefångst.
  • Märkning med typbeteckning samt användarens namn, adress och telefonnummer ska inte krävas för ogillrade fällor som inte används. Det yrkar styrelsen för Jägareförbundet Rättvik.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev