Oskar Magnusson och Anders Grönvall är nya statssekreterare. Foto: Martin Källberg, Kristian Pohl/Regeringskansliet, Uppsala kommun

Nye statssekreteraren om jägare och sportskyttar: ”vapenlobbyn”

De nyligen utsedda statsråden med ansvar i jaktfrågor, landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg och miljöminister Annika Strandhäll, har nu försetts med statssekreterare.

Martin Källberg Publicerad 7 december 2021 - 12:02

Via sin hemsida meddelar regeringen Oskar Magnusson utsetts till statssekreterare hos landsbygdsminister Anna-Caren Sätherberg.

Oskar Magnusson har tidigare varit statssekreterare och politiskt sakkunnig hos inrikesminister Mikael Damberg. I den rollen har Oskar Magnusson tidigare deltagit i debatten om vapenlagstiftningen på Twitter.

Bland annat twittrade Magnusson om ”vapenlobbyn” när det i december 2019 stod klart att riksdagen säger nej till regeringens förslag att licensbelägga magasin.

Obegripligt förakt mot samhällets stöttepelare

Presschef och journalist

Regeringen har vidare utsett Anders Grönvall till statssekreterare hos klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

Anders Grönvall har en bakgrund som journalist (nyhetschef på Sveriges Radio Uppland, reporter på Eko-redaktionen) och har därefter bland annat arbetat som presschef på Svenska Naturskyddsföreningen. Han representerar (S) i kommunfullmäktige i Uppsala.

Anders Grönvall kommer närmast från en tjänst som politiskt sakkunnig, med ansvar miljö-, klimat och landsbygdspolitik, hos före detta statsministern Stefan Löfven.

Okänd jämtlänning får ansvar för jakten

Stor makt

Statssekreterarna är de högsta chefstjänstemännen i departementen och statsrådsberedningen. En statssekreterare kan kallas för en kombination av tjänsteman och politiker. De är politiskt tillsatta, och har stor makt i bakgrunden av det statsråd de arbetar tillsammans med.

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Mina artiklar

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Svensk Jakt på Instagram