Publicerad 6 april 2021 - 17:04

Naturvårdsverket sökte och fick mer tid för att genomföra förändringarna av hur viltförvaltningen ska bedrivas. Foto: Martin Källberg

Naturvårdsverket får mer tid för att klara viltvårdsuppdrag

Premium

Regeringen har beslutat att flytta fram tidsplanen för när Naturvårdsverket ska ha genomfört förändringarna av hur Viltvårdsfonden ska användas, med ett halvår.

Beslutet om en förlängning med sex månader, till den 1 juli 2022, kom efter att Naturvårdsverket meddelat att tiden inte räcker till för att genomföra de förändringar som krävs, bland annat för att handla upp klövviltförvaltning och viltövervakning.

 

Skarp kritik

I en kommentar till beslutet skriver regeringen att man är angelägen om att övergången till det nya upplägget ska bli så bra som möjligt. Därför får Naturvårdsverket mer tid till sitt förfogande.

Till Jägareförbundets hemsida säger förbundets generalsekreterare Bo Sköld att det krävs gott om tid för att den komplexa förändringen ska bli bra för jakten, viltvården och jägarna.

Att man är positiv till att Naturvårdsverket får mer tid för sitt arbete, ska emellertid inte förväxlas med den skarpa kritik förbundet har riktat mot delredovisningen som verket levererade i slutet av mars.

 

Logisk följd

– Ska övergången bli bra och långsiktig, utan att det tappas tempo och information i förvaltningen behövs tid för förberedelser. Svenska Jägareförbundet anser att det behövs ännu mer tid än vad Naturvårdsverket begärt. I vår skrivelse föreslog vi ett år, säger Bo Sköld och fortsätter.
– En logisk följd av detta måste bli att regeringen i höst fattar beslut om ett flerårigt organisationsbidrag – som aviserats – och att regeringen förlänger delar av Allmänna uppdraget till förbundet.

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram