Publicerad 12 augusti 2021 - 11:43

Förbundets ledning hoppas att det fattas beslut snarast om de kommande årens ekonomiska bidrag ur Viltvårdsfonden. Foto: Martin Källberg

Jägareförbundet söker pengar för tre års verksamhet

Premium

Svenska Jägareförbundet har ansökt om ett treårigt organisationsbidrag till regeringen ur Viltvårdsfonden från och med 1 januari 2022 till 31 december 2024.

Förbundets ansökan tar sin utgångspunkt i regeringens beslut om ett årligt bidrag på 150 kronor per erlagd viltvårdsavgift.

Förbundet har också bifogat en tilläggsansökan till regeringen om bidrag för viltövervakning, organisering och utbildning av trafikeftersöksekipage samt klövviltsförvaltning för 2022. Detta för att säkerställa kompetens och kontinuitet under minst första halvåret 2022, eftersom Naturvårdsverket enligt regeringsbeslut fått tid till den 1 juli 2022 avseende upphandling av ovanstående tjänster.

 

Viltmästarutbildningen

Det årliga organisationsbidraget skulle enligt beräkning innebära cirka 43 miljoner kronor årligen, från 2022 till 2024. Tilläggsansökan för 2022 omfattar samma bidrag som Svenska Jägareförbundet haft inom ramen för allmänna uppdraget för viltövervakning, organisering och utbildning av trafikeftersöksekipage samt klövviltsförvaltning.

För 2022 har förbundet också ansökt om ytterligare fem kronor per jaktkortslösare för att genomföra viltmästarutbildningen.

 

Beslut snarast

På Jägareförbundet anser ledningen att det är oerhört viktigt att regeringen med ansvarig minister Ibrahim Baylan tar beslut så snart som möjligt om flerårigt organisationsbidrag med tilläggsansökan. Det skulle minska nuvarande osäkerheter i förändringen, säkerställa kompetens och ge kontinuitet i det fortsatta arbetet inom jakten och viltvården.

Utöver detta kommer förbundet under sensommaren och hösten att delta i de upphandlingar som Naturvårdsverket fått i uppdrag att hantera.

Parallellt med dessa ansökningar tänker förbundsledningen fortsätta att verka för en långsiktig och mer robust lösning för Svenska Jägareförbundet och jägarkåren, eftersom man anser att regeringens beslut om förändringen av allmänna uppdraget inte är bra.

 

Skribent

Svensk Jakt

webbredaktionen@svenskjakt.se

Kommentera artikeln

Vad tycker du? Här kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Du behöver skapa ett konto och logga in först.
Tänk på att hålla god ton, inte byta ämne och visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.
Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort.
Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen Svenskjakt.se.

Visa kommentarer

Andra läser också

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Senaste nytt

Redskapsboden!

Mest läst

Mina artiklar
Drömjakt
Här finns någonstans att jaga
Skriv en debattartikel
Här förs debatten i Jägarsverige
Gott från vilt
Tips på hur du lagar vilt på bästa sätt
Här kan du annonsera vapen
Annonstorget med allt från hundar till jaktvapen
Provläs Svensk Jakt digitalt
Bläddra i senaste numret
Vi testar – på riktigt!
Svensk Jakts tester kan du lita på

Senaste från Annonstorget

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev

Samtidigt på JaktPlay

Svensk Jakt på Instagram