En motion vill se ett utbildningspaket om hur man inom lagens råmärken får arrangera kameror för viltövervakning. Foto: Jan Henricson

Motioner till Jägareförbundets stämma i korthet

Premium

Om bågjakt, ny viltmyndighet, fällfångst, åtelkameror, rovviltsansvariga och omhändertagande handlar ytterligare några motioner till Jägareförbundets årsstämma.

Eftersom Bågjägareförbundet är en liten organisation med begränsade resurser föreslår Ulf Backman, Söderhamn jaktvårdskrets, att Jägareförbundet tar fram en egen, nationell utbildning för bågjägare.

 

• Styrelsen för Kil-Forshaga jaktvårdskrets vill att Jägareförbundet återupptar arbetet för att få till stånd en ny viltmyndighet enligt riksdagens tillkännagivande. En sådan myndighet behövs sedan Jägareförbundet fråntagits det allmänna uppdraget, skriver motionärerna.

 

Ansvarsområdet ”rovviltansvarig” bör utmönstras i jaktvårdskretsarna, då det inte finns någon information eller strategi om vad det innebär. Det föreslår styrelsen för Särna-Idre jaktvårdskrets. Alternativet är att Jägareförbundet utarbetar en strategi som klart och tydligt beskriver vad som väntas av rovviltansvariga på lokal-, läns- och riksnivå.

 

Torbjörn Lövbom, SJF:s förbundsstyrelse, bosatt i Burträsk, Västerbotten. Foto: Lars-Henrik Andersson

Torbjörn Lövbom.

Omhändertagande av vapen på inrådan av en läkare utan specialistkunskaper i psykologi ska prövas av en legitimerad psykolog inom tre veckor. Det föreslår Torbjörn Lövbom, Burträsk jaktvårdskrets. Syftet med motionen är att få till stånd ett korrekt förfarande från polisen utifrån en säkrare medicinsk bedömning.

 

• Joakim Norman, Hudiksvall-Enångers jaktvårdskrets, vill att Jägareförbundet tar fram ett utbildningspaket om hur man inom lagens råmärken får arrangera kameror för viltövervakning. Han vill också att förbundet förhandlar fram ett avtal som ger medlemsrabatt vid köp av sådana.

 

• Styrelsen för Hudiksvall-Enångers jaktvårdskrets vill slå ett slag för fällfångst av smårovdjur. Man motionerar därför om att förbundet ser över det sortiment av fällor som salubjuds till medlemmarna och tar in nya och lättanvända modeller. Vid större, centrala inköp bör man kunna erbjuda dessa till ett billigare pris, skriver motionären.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev