Svensk Jakt är medlemmarnas tidning och ska inte vara ”husbondens röst”, anser motionärerna. Foto: Marie Gadolin

Motion: ”Svensk Jakt ska ha en fri roll”

Premium

Två i stort sett likalydande motioner till Svenska Jägareförbundets årsstämma handlar om Svensk Jakts betydelse i förbundets organisation och arbete. Motionärerna vill att årsstämman slår fast tidningens fria roll som medlemsorgan.

Motionerna om Svensk Jakt, som lämnats in av Jägareförbundet Örebro län respektive Dalarna, har sin upprinnelse i den ordförandekonferens som hölls i februari i år. En ordförande ondgjorde sig då över att Svensk Jakt även skrivit om Henry Sténson som motkandidat till valberedningens förslag till ny ordförande. Inlägget uppfattades av motionärerna som att det främst var valberedningens förslag som skulle delges medlemmarna, vilket de anser leder helt fel.

”Svensk Jakt är medlemmarnas tidning som de betalar extra för att få. Då ska medlemmarna också kunna kräva att tidningen inte bara torgför bulletiner från förbundsstyrelsen eller tjänstemannaorganisationen utan kritisk granskning”, heter det i motionerna.

 

Granskare

Motionärerna ser Svensk Jakt som det fria ordets revisor av förbundets verksamhet och att tidningens roll som granskare av både interna och externa frågor därför måste slås fast.

”Frågor som inte tål medlemmarnas insyn ska med största sannolikhet inte heller drivas av Jägareförbundet”, fastslår motionärerna.

 

Regionalt material

Ytterligare en motion som berör medlemstidningen Svensk Jakt kommer från Anette Eklund, Falu jaktvårdskrets, som vill ha regionala sidor även på Svenskjakt.se och inte bara i papperstidningen. Detta för att snabbare få in reportage om framförallt ungdomsaktiviteter, vilket skulle gagna både ungdomsverksamheten och rekryteringen av nya medlemmar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev