Vilket revir tillhör den här vargen? Foto (i hägn): Olle Olsson

Länsstyrelsens vargpudel: ”Jägarna har agerat korrekt”

Länsstyrelsen i Västra Götaland gör en tvärvändning. Nu betonar myndigheten att de jägare som deltagit vid licensjakten i Ripelångenreviret har agerat helt korrekt.

På torsdagen gick Nelly Grönberg, inventeringsansvarig vid länsstyrelsen, till frontalangrepp mot vargjägarna i reviret. Enligt en intervju i Göteborgs-Posten hade jägarna avsiktligt skjutit fel vargar vid jakten.

När Svensk Jakt tidigare tidigare under fredagen förgäves försökte få en intervju med Nelly Grönberg svarade hon bara kortfattat via sms.

Nu gör myndigheten en klassisk pudel. Det är inte längre jägarnas fel att andra vargar än de som tillhör Ripelångenreviret eventuellt har skjutits.

Nu konstaterar även myndigheten det uppenbara att det inte går att säga vilka vargar som skjutits innan dna-svar kommit in från de fällda djuren.

Det är omöjligt för en enskild jägare att veta om den står i begrepp att skjuta en varg tillhörande just familjegruppen Ripelången.

Nelly Grönberg

– Det är omöjligt för en enskild jägare att veta om den står i begrepp att skjuta en varg tillhörande just familjegruppen Ripelången eller en varg på vandring, konstaterar Nelly Grönberg, i länsstyrelsens pressmeddelande.

Hon betonar att de jägare som bedrivit jakten under tisdagen har agerat helt korrekt.
”De jägare som eventuellt skjutit varg eller vargar som inte visar sig tillhöra reviret Ripelången har enligt länsstyrelsens mening inte begått något jaktbrott, då alla fyra vargar har skjutits inom jaktområdet”, står det i pressmeddelandet från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev