Svea hovrätt fastställde på fredagen tingsrättens friande dom mot Karl Hedin och ytterligare en person. Foto: Pia Nordlander & Martin Källberg

Karl Hedin friad även i hovrätten

Svea hovrätt fastställer Västmanlands tingsrätts dom och friar Karl Hedin och hans anställde på alla punkter.

I domen som meddelades klockan 11 på fredagen skriver hovrätten att man avskriver överklagandet och fastställer tingsrättens dom.

Det innebär att industriledaren Karl Hedin friats i två rättsliga instanser. Åklagaren kunde inte visa att han och hans anställde jagade varg den 26 oktober 2018.

Hedin: Ännu är jag inte helt frikänd

Hovrätten avvisar också åklagarens överklagande, där han anser att ett av Hedins bolag ska betala en företagsbot om en miljon kronor, då han menar att den påstådda vargjakten skett inom företagets näringsverksamhet.

 

Pressmeddelande

Svea hovrätt skriver i ett pressmeddelande:

”Västmanlands tingsrätt friade två personer för åtal för grovt jaktbrott. Åklagaren hade gjort gällande att de sökte efter varg i syfte att döda. Svea hovrätt har nu fastställt tingsrättens dom och instämmer i bedömningen att bevisningen inte räcker för att dra några säkra slutsatser om vad som faktiskt inträffat. Hovrätten avslår också åklagarens talan om företagsbot riktat mot en av personernas bolag.”

Hedinfallet – en rättsprocess utöver det vanliga

– Hovrätten har tagit del av den bevisning som parterna åberopat här, till exempel avlyssnade telefonsamtal. Enligt hovrättens mening är dock åklagarens bevisning inte tillräcklig för att kunna slå fast att de två personerna sökte efter varg i syfte att döda och åtalet ogillas därför” säger referenten i målet, hovrättsrådet Camilla Larsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev