Inte förrän den 11 november, då Hovrättens dom vinner laga kraft, känner Karl Hedin att han kan luta sig tillbaka och vara säker på att han är helt frikänd från anklagelserna. Foto: Jan Henricson

Hedin: Ännu är jag inte helt frikänd

Premium

Svea hovrätts friande utslag var väntat av industriledaren Karl Hedin. Men ännu känner han sig inte helt frikänd. Inte förrän domen vunnit laga kraft, vilket den gör den 11 november.

Svensk Jakt når Karl Hedin på telefon omedelbart efter att Svea hovrätt meddelat att man ansluter sig till tingsrättens dom, där Hedin och hans anställde frias från åtalet att ha jagat varg den 26 oktober 2018.

Karl Hedin friad även i hovrätten

– Vi vet ännu inte om åklagaren kommer att överklaga. Jag är inte helt frikänd förrän domen vunnit laga kraft. Att överklaga den kristallklara tingsrättsdomen visar att åklagaren tycker att han kan ta samhällets resurser i anspråk för något som bara verkar vara en önskan att skada mig, säger Karl Hedin i en kommentar.

 

I fyra år

Karl Hedin upplever att han trakasserats och pinats i fyra år av miljöåklagaren Lars Magnusson.

– Åklagaren använde sig av det han kallade ett trovärdigt vittne, som visade sig vara allt annat än trovärdigt. Jag upplever att jag har trakasserats i fyra år baserat på en kvinnas berättelse. En berättelse som saknat stödbevisning.

Hedinfallet – en rättsprocess utöver det vanliga

Vill ha genomlysning

Hedin kallar det han utsatts för ett falskt åtal, något som finns återgivet inom juridiken.

– Jag hoppas att en ny justitieminister gör en genomlysning av hur Åklagarmyndigheten styrts i detta fall. Lämpligt är att utgå från är hur den del som kallas REMA, där miljöåklagarna återfinns, agerat. Detsamma gäller polismyndighetens styrning av den del inom myndigheten som kallas artskyddsgruppen.

 

”Behöver reformeras”

Enligt Karl Hedin kommer en sådan genomlysning att få följder långt bortom hans fall.

– Den kommer att bringa ljus över många delar inom rättsväsendet som behöver reformeras, säger Karl Hedin.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev