Jaktvårdskretsarna i Värmland har satt ner foten och förordar valberedningens förslag Lennart Johannesson före länsföreningens ordförande Anders Olsson som ny ledamot i förbundsstyrelsen. Foto: Leif Andersson & Lars Nilsson

Jaktvårdskretsar går emot sin länsförening

Premium

Kretsarna i Värmland skickar en tydlig signal till Jägareförbundet Värmlands styrelse. Man gillar inte nomineringsprocessen inför förbundsstämman, och kretsarna väljer att följa valberedningens förslag där Lennart Johannesson och Erik Ågren föreslås som nya ledamöter i Svenska Jägareförbundets styrelse. Jägareförbundet Värmlands ordförande, Anders Olsson, säger att man kommer att lyssna på kretsarnas bedömning.

Enigheten är stor bland Jägareförbundets jaktvårdskretsar i Värmland. Efter ett möte under söndagen gav samtliga närvarande kretsrepresentanter besked om att de går emot sin egen länsförening, och i stället stödjer valberedningens förslag till ledamöter i Svenska Jägareförbundets styrelse. 12 av 14 kretsar deltog i mötet.

 

Varma telefoner

För en vecka sedan, den 24 maj, tog länsföreningens styrelse beslut om att stå bakom nomineringen av Anders Olsson, Jägareförbundet Värmland, och Birgitta Isaksson, Jägareförbundet Norrbotten.

Kretsarna i Värmland fick information om styrelsebeslutet den 25 maj.

Fortsatt maktkamp i Jägareförbundet inför årets stämma

Under veckan har telefonerna gått varma i länet, och det hela kulminerade under söndagen. Efter en diskussion om läget fanns ingen tvekan om kretsarnas inställning.

Med en förkrossande majoritet förklarade representanter för de tolv närvarande kretsarna att man är eniga om att följa valberedningens förslag.

Det innebär att Lennart Johannesson och Erik Ågren är kretsarnas val till förbundsstyrelsen.

 

Tydliga kretsar

Som motiv anges främst processen, där man i kretsarna ser en stor fara i hur alternativ till valberednings nomineringar lett till interna strider och en öppen spricka i Jägareförbundet.

Kretsarna var även tydliga med att man i andra frågor har fullt förtroende för länsföreningens styrelse och ordförande Anders Olsson.

– Det här handlar inte om person, utan helt och hållet om processen. För kretsarna i Värmland handlar det inte om Lennart Johannesson eller Anders Olsson, som båda är bra kandidater, men man har främst reagerat på hur det här har hanterats, säger Andrée Brask, vice ordförande i Jägareförbundet Värmland och utsedd att representera Jägareförbundet Värmland på helgens årsstämma i Svenska Jägareförbundet.

– Där kommer jag självklart att följa kretsarnas beslut, säger Andrée Brask.

 

Annan uppfattning

Styrelsen i Jägareförbundet Värmland kommer att diskutera frågan vid ett styrelsemöte på måndagskvällen. Anders Olsson har fått information om kretsarnas beslut.

– Jag kan bara konstatera att kretsarna har en annan uppfattning, det får vi förhålla oss till och självklart kommer vi att lyssna på dem, säger Anders Olsson.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev