söndag 24 september

Opinion

”Det finns få personer som är lika lämpliga för uppdraget”, anser Göran Gunnarsson (till vänster) om Lennart Johannessons nominering till förbundsstyrelsen. Foto: Privat & Leif Andersson

Debatt: ”Märkligt agerande inför Jägareförbundets stämma”

Jag har följt turerna kring nomineringarna till förbundsstyrelsen, och blev lite förvånad när jag läste att ordföranden i Jägareförbundet Örebro län, Göran Eriksson, och ytterligare några länsföreningar gick emot valberedningens förslag till val av ordförande. Än mer märkligt blir det när man nu, i elfte timmen, för fram nya namn att väljas till förbundsstyrelsen.

Jag trodde att jag gjort mitt i förbundet, men nu kan jag inte tiga längre.

Personligen känner jag ingen av kandidaterna som föreslogs som ordförande, och kan därför inte bedöma rätt eller fel. Däremot anser jag att man ska ha starka argument för att gå emot valberedningens förslag.

Enligt mitt förmenande framför man sina åsikter till valberedningen som, precis som namnet säger, bereder ärendet.

Jag är därför lika frågande som Olof Nilsson i Munkfors är i debattartikeln Allt rörigare inför Jägareförbundets stämma, till vad som pågår.

Har valberedningen varit tondöv och inte lyssnat? Eller är det så att man föreslagit kandidater med det starkaste stödet?

 

Total förvirring

Nu fick ju de som inte stödde valberedningens förslag till ordförande gehör för Henry Sténson, dock efter avhopp från Per Klingbjer.

När nu Jägareförbundet Örebro län tillsammans med några ytterligare länsföreningar nominerar andra kandidater att väljas in i förbundsstyrelsen, än valberedningens förslag, blir förvirringen total.

 

Riktigt upprörd

Att man från Örebro inte accepterar valberedningens förslag Lennart Johannesson gör mig riktigt upprörd. Vi som haft förmånen att lära känna Lennart och verka tillsammans med honom centralt i förbundet, vet vad han har uträttat.

När Lennart Johannesson äntligen bestämt sig för att kandidera så ska hans förtroende ifrågasättas, vilket för mig är helt obegripligt. Det finns få personer som är lika lämpliga för uppdraget.

 

Frågande kretsar

Det som gör det hela ännu mer förvirrande är när man nominerar Jägareförbundet Värmlands nuvarande ordförande Anders Olsson som motkandidat. Varför var han inte tillfrågad tidigare när man dessutom vet att valberedningens ordförande också kommer från Värmland?

Avslutningsvis om detta med förankring och demokrati. Jag har också pratat med en del kretsar i Örebro län. Även de är helt frågande till vad som pågår.

 

Göran Gunnarsson

Före detta ordförande i Jägareförbundet Örebro län, numera medlem i Karlstads/Hammarö jaktvårdskrets

 

Delta i debatten

Skriv en insändare – högst 3 000 tecken inklusive mellanslag – och mejla den till
debatt@svenskjakt.se

Tänk på att uppge namn och adress, oavsett hur du signerar insändaren.

Svensk Jakt publicerar normalt sett inte debattinlägg som publicerats av andra tidningar.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.