Ett datum för när målet mot Karl Hedin ska behandlas i Svea hovrätt har dröjt. Foto: Pia Nordlander

Drygt ett år efter överklagandet – nu är datum spikat av hovrätten

Premium

Advokat Sven Severin har på fredagen blivit kontaktad av Svea hovrätt om datum för när överklagandet av den friande domen mot Karl Hedin tas upp.

Målet mot Severins klient Karl Hedin kommer att föredras den 22 september. Enligt uppgift har domstolen på grund av resursbrist inte möjlighet att ta upp målet dessförinnan.

Rättegång mot Karl Hedin kan dröja till efter sommaren

Det är nu drygt ett år sedan tingsrättens friande dom mot Karl Hedin och hans anställde överklagades till högre instans. Ett datum för när målet kan tas upp i Svea hovrätt har dröjt.

I mars JO-anmälde Karl Hedin Svea hovrätt för senfärdighet och en oacceptabelt lång handläggningstid av saken.

Karl Hedin JO-anmäler Svea hovrätt för senfärdighet

– Rättsväsendet ska lösa konflikter mellan medborgare och staten inom rimlig tid, det sägs både i regeringens regleringsbrev till domstolsväsendet och i Europakonventionen för mänskliga rättigheter. Trots det, trots att jag är oskyldig, tvingas jag leva i detta limbo som till hösten har pågått i fyra år, sa Karl Hedin då till Svensk Jakt.

 

Överklagade jaktdelen

Åklagare Lars Magnusson.

När Västmanlands tingsrätts närmast övertydligt friande dom kom den 19 mars förra året, trodde många att den segslitna rättsliga processen mot industriledaren och jägaren Karl Hedin var över.

Men miljöåklagare Lars Magnusson nöjde sig inte med tingsrättens beslut, utan överklagade vissa delar av domen till Svea hovrätt. Det handlar om den så kallade jaktdelen, den där åklagaren hävdar att Hedin och en av hans anställda varit i skogen med avsikt att skjuta varg i oktober 2018.

Åklagaren överklagar friande domen mot Karl Hedin

Trots att målet inte ska tas om i sin helhet av Svea hovrätt, utan avgöras på handlingarna, har hovrätten hittills inte haft tid att ta upp det till behandling.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev