Skärmbild från Expressen.se:s startsida.

Åklagarens bevis har publicerats i jakttidning

Enligt tidningen Expressen är ett av åklagarens bevis mot Karl Hedin en bild på en skjuten varg. Bilden påträffades under en husrannsakan. Det är bara det att bilden tidigare publicerats i samband med ett reportage från en vargjakt i en jakttidning.

Expressen, som tagit del av förundersökningen mot Karl Hedin och de övriga misstänkta på förhand, skriver att en bild på en skjuten varg som hålls upp av en jägare hittades när polisen gjorde husrannsakan i AB Karl Hedins konferensanläggning.

Karl Hedin åtalas för grovt jaktbrott

Bilden utgör därmed bevis, eller ett indicium, på att Hedin är skyldig till det han åtalas för, eller i vart fall att han inte hyser några varmare känslor för varg, eller hur åklagare och polis har valt att se på saken.

 

Bilden som återfinns i förundersökningen mot Karl Hedin och som man säger sig inte veta var den är tagen, publicerades i en jakttidning 2015. Foto: Ur Polisens förundersökning

Enligt tidningen är det enligt förundersökningen inte känt vem personen är som håller upp den döda vargen eller under vilka omständigheter bilden är tagen.

Men att få kunskap om den saken låg bara en snabb Googlesökning bort. Bilden har tidigare publicerats i jakttidningen Jakt & Jägare och är från en fullt legal licensjakt på varg i Norareviret 2015.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev