Agrias vd Birger Lövgren betonar att försäkringsbolaget står bakom jakten i Sverige.

Agria pudlar om jakthundar

Försäkringsbolaget Agria försöker nu återupprätta sitt skamfilade rykte i jägarkretsar efter att man backat som sponsor i Räv-SM för stövare. Jägare med hundar som används vid trafikeftersök erbjuds en gratis försäkring som ska täcka skador som uppstår på hunden i samband med eftersöken.

I ett pressmeddelande som gick ut under onsdagen understryker Agria att man står bakom jakt, att man stöttar Svenska Jägareförbundets värdegrund, jakten med hund och samarbetet kring jakthundars hälsa och utbildning.

Man betonar också samarbetet med jakthundrasklubbarna inom Kennelklubben och understryker att man inte har något samarbete med Djurens rätt.

I pressmeddelandet säger Agrias vd Birger Lövgren:

– Många jägare har reagerat med stor besvikelse på att vi drog oss ur Räv-SM och har tolkat det som att vi inte står bakom jakten i Sverige. Det är felaktigt och något vi ber om ursäkt för.

 

Gäller också jaktprov

I ett samtal med Svensk Jakt förtydligar Birger Lövgren att formuleringen utbildning även gäller provverksamheten.

– Att stötta provverksamheten ingår i vårt samarbete med rasklubbarna, säger han.

Den särskilda försäkringen för hundar som används vid trafikeftersök är under framtagande och alla detaljer är inte klara. Men det kommer inte att krävas att hunden registreras särskilt hos försäkringsbolaget.

– Försäkringen omfattar hundar som används av eftersöksjägare som ingår i NVR och att skadan uppstår i samband med att polisen delat ut uppdraget. Den gäller oavsett om hunden har en egen försäkring eller om ägaren är medlem i Svenska Jägareförbundet, säger Birger Lövgren.

Tanken är att det registreringsnummer som följer varje uppdrag ska användas också när en skada rapporteras till Agria.

 

Vad säger du till jägare som menar att det här erbjudandet bara är ett sätt för er att komma i god dager i jägarkretsar?

– Det finns säkert de som kommer att hävda det, men vi menar att den här försäkringen ligger i linje med vad vi vill arbeta för, att bidra till att förbättra skyddet för jägare och deras hundar som arbetar i samhällets tjänst.

Birger Lövgren säger att den särskilda kostnadsfria trafikeftersöksförsäkringen kommer att vara kostsam för bolaget. Hur dyrt det blir vet han inte, men kostnaden ryms inom de ramar Agria har för samarbete med jägare och jakthundsklubbar.

 

 

 

Teckna dig för Svensk Jakts nyhetsbrev



Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev