Agria ändrar sitt tidigare beslut att sponsra Räv-SM. Detta efter krav från Djurens rätt.

Agria sponsrar inte jaktprov efter krav från Djurens rätt

Försäkringsbolaget Agria drar tillbaka sin sponsring av Räv-SM. Detta efter krav från Djurens rätt.

Den 10–11 februari arrangeras jaktprovet Räv-SM på Gotland. Där ska landets vassaste stövare göra upp om vilken av hundarna som är den bästa rävhunden just nu.

Agria har aviserat att man sponsrar arrangemanget. Men nu gör försäkringsbolaget en kovändning. Detta efter krav från Djurens rätt, som anser att rävarna utsätts för stress när de drivs av hundarna.

Birger Lövgren.

Och Agria tar till sig av kritiken och drar tillbaka sin sponsring. I ett e-postsvar till Djurens rätt skriver Agrias VD Birger Lövgren att han har förståelse för reaktionerna, att Agria aldrig avsett att specifikt sponsra det som kallats räv-SM, utan att det åkt med i ett bredare sponsorsamarbete och att de nu bestämt att avstå från att sponsra tävlingen.

”Jag skulle önska att du själv, och era medlemmar, känner att ni tryggt kan fortsätta att vara kund i Agria. Allt positivt ni fram till nu upplevt kring Agria och vårt engagemang för djurens hälsa och välbefinnande är verkligen äkta och genuint. Men djurvärlden är komplex och det är inte alltid så lätt för oss att navigera, men det jag kan lova är att vi alltid försöker göra vårt allra bästa för våra djurkunder och deras ägare”, skriver Agrias Birger Lövgren i sitt mejlsvar till Djurens rätt.

 

Tätt samarbete med Jägareförbundet

Om det här påverkar Agrias inställning till det täta samarbetet med Jägareförbundet, som anser att jakten med drivande hund är ett bärande inslag i svensk jakt och jaktkultur, är i skrivande stund oklart.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev