Jaktmotståndarnas företagsvänner

Granngården valde att avsluta samarbetet med Djurskyddet Sverige. Men många andra företag sponsrar den och andra jaktfientliga organisationer.

Organisationen har även ett avtal om samarbete med Evidensia Djursjukvård. Flera andra företag har köpt sponsorpaket. Ett av dem var konsumentägda försäkringsbolaget Folksam, som enligt uppgift avslutade sitt engagemang i Djurskyddet Sverige den 28 november i fjol och inte har för avsikt att förnya det. Djurskyddet har nu också tagit bort Folksams logotyp från sin hemsida.
Även Svenska Naturskyddsföreningen har ett antal kända företag som samarbetspartner. Några av dem är Ikea, Indiska och Taxi 020. Listan över Naturskyddsföreningens stödföretag är lång.
Tittar man på svenska WWF (Världsnaturfonden) är listan diger. Några av de mest kända företagen man samarbetar med är Ikea, H&M, Postkodlotteriet, SEB, Volvo, Skandia, Sveaskog, SKF och Postnord.
På webbsidan Sponsorhuset kan man se vilka företag som skänker en del av sina intäkter till olika organisationer. Det är dock konsumenten som väljer vilken förening som ska sponsras.
Över 500 företag bidrar på det sättet till Djurens Rätt, Svenska Djurskyddsföreningen, Djurskyddet Sverige och andra föreningar vid inköp som görs via Sponsorhuset. Granngården är ett av dessa företag.

Uppdatering. Även Evedensia har nu avslutat sitt samarbetsavtal med Djurskyddet.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev