Agrias beslut att dra sig ur som sponsor av Räv-SM får jägare att rasa. Foto: Lars-Henrik Andersson

Provarrangör kritisk mot Agria

Gotlands Stövarklubbs ordförande Tore Timgren beklagar att Agria dragit sig ur som sponsor av Räv-SM.
– Ett försäkringsbolag som Agria borde förstå vikten av jaktprovsverksamheten, säger han.

Gotlands Stövarklubb är en liten förening med inte ens hundra medlemmar, och att arrangera ett jaktprov som Räv-SM är ett stort åtagande. Därför är varje sponsor viktig.

Klubbens ordförande Tore Timgren hade innan gårdagen kännedom om djurrättsorganisationernas aktioner mot Agria, men att bolaget som har så många jakthundar försäkrade skulle vika ner sig kunde han inte tänka sig.

 

Okunnigt

– Att okunniga människor i de där djurrättsföreningarna inte förstår vad rävjakt med stövare är eller vilken betydelse våra jaktprov har för avelsverksamheten kan jag förstå, men att ett företag som Agria inte vet bättre förvånar mig.

För säkerhets skull ger han en förklaring:

Ordföranden i Gotlands Stövarklubb Tore Timgren är besviken på försäkringsbolaget Agria som han anser viker ner sig för jaktmotståndare. Foto: Privat

– Det verkar som att motståndarna tror att det är någon slags engelsk rävjakt vi bedriver. I själva verket är det tvärt om. Det handlar om en hund som driver en räv. Hunden måste driva lugnt och spårnoga för att det ska fungera. Räven är absolut inte stressad. Skulle den bli det går den under jord och då är jakten över.

 

Byter bolag

Arrangemanget Räv-SM står inte och faller med Agrias sponsring. Jaktprovet kommer att genomföras ändå.

– Det är inte Stövarklubben som drabbas hårdast av det här, utan försäkringsbolaget. Reaktionen bland jakthundfolket är mycket upprörd. Många överväger att byta försäkringsbolag. Något jag själv ska göra för övrigt, säger Tore Timgren.

Kul att du vill följa !

För att följa artiklar måste du vara medlem och inloggad på svenskjakt.se.

Om du är medlem, logga in och följ de ämnen du tycker är intressanta.

Är du inte medlem är du välkommen att teckna ett medlemskap här.

Mest läst

Senaste från Annonstorget

Samtidigt på JaktPlay

Läs Svensk Jakts dagliga nyhetsbrev